32. İstanbul Film Festivali’nin kapanışında “Sen Aydınlatırsın Geceyi” adlı film, ulusal yarışma En İyi Film, FIPRESCI, En İyi Kurgu ve En İyi Senaryo ödüllerini aldı. Çekimleri Akhisar'da yapılan film absürd mizah anlayışı ile dikkat çekiyor.

İKSV tarafından düzenlenen 32. İstanbul Film Festivali dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan törenle sonlandı. Ödül törenine damga vuran film, ulusal yarışma En İyi Film, FIPRESCI, En İyi Kurgu ve En İyi Senaryo ödüllerini alan “Sen Aydınlatırsın Geceyi” oldu. Onur Ünlü’nün imzasını taşıyan siya beyaz film, süper güçlere sahip sıradan insanları konu alıyor ve absürt mizah anlayışıyla dikkat çekiyor.

Ödül töreninin büyük yıldızı ise yıkılmaya çalışılan tarihi Emek Sineması’ydı. Ceyda Düvenci ve Mert Fırat’ın sunduğu törende dünkü yürüyüşün ardından bir kez daha Emek Sineması’nı yıkacak projeye karşı duruldu.

İşte Ödül Listesi

Ulusal Yarışma:* En İyi Film: “Sen Aydınlatırsın Geceyi” (Yön.: Onur Ünlü)* En İyi Yönetmen: Aslı Özge (“Hayatboyu”)* Jüri Özel Ödülü: “Devir” (Yön.: Derviş Zaim)* En İyi Kadın Oyuncu: Sema Poyraz (“Özür Dilerim”)* En İyi Erkek Oyuncu: Ercan Kesal (“Yozgat Blues”)* En İyi Senaryo: Onur Ünlü (“Sen Aydınlatırsın Geceyi”)* En İyi Görüntü Yönetmeni: Emre Erkmen (“Hayatboyu”)* En İyi Kurgu: Emre Boyraz (“Sen Aydınlatırsın Geceyi”* En İyi Müzik: Murat Başaran (“Soğuk”)* Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü: “Köksüz”

Uluslararası Yarışma:* Altın Lale En İyi Film: “Ne Yaptın Richard?”* Jüri Özel Ödülü: “Camille Claudel 1915”* Avrupa Konseyi FACE Ödülü: “Sabır Taşı”

FIPRESCI Ödülü:* Ulusal Yarışma: “Sen Aydınlatırsın Geceyi”* Uluslararası Yarışma: “Camille Claudel 1915”

Radikal Gazetesi Halk Ödülü:* Ulusal yarışma: “Köksüz”* Uluslararası yarışma: “Kuleli Ev”

FİLMİN FRAGMANI