Akhisarpress.com - Tarih Öğretmeni Halil İbrahim Sarı, Türkiye’nin dağlarında, ovalarında dolaşıp kelebeklerin resimlerini çekiyor. Öğretmen Sarı, bu güne kadar çektiği 170 çeşit kelebeğin 30’nun resimlerini Belediye Galerisinde, “Kanatlardaki Sır” adı ile sergiliyor.

Belediye Başkanı Salih Hızlı, eşi Mimar Nergis Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, görev yaptığı okulunun müdürü Behiye Akleylek, öğretmen Halil İbrahim Sarı ve dostlarının katılımıyla “Kanatlardaki Sır” fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini birlikte çözdüler.


Her fırsatı değerlendirerek, Türkiye’nin doğusundan, batısına, kuzeyinden güneyine gezmeye çalıştığını belirten Akhisar Gülin Öngör Teknik Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Halil İbrahim Sarı Kelebekler hakkında birçok kitap okuduğunu belirterek, “ Türkiye’de 400 çeşidi aşkın kelebek bulunuyor. Özellikle çok nadir görülen kelebekler var. Kelebeklerin deniz seviyesinden tutunda 3-4-5 bin metre yükseklikte yaşayan cinsleri var. Ben bu günü kadar 170 çeşit kelebeğin fotoğrafını çekmeyi başardım. İlk olarak Belediye başkanımızın da desteği ile çektiğin fotoğraflardan 30 adedinin resimlerini burada “Kanatlardaki Sır” adı altındaki sergide sunuyorum. Bana destek veren eşime, okulumun idaresine, belediye başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.


“Kanatlardaki Sır” adlı fotoğraf sergisi 10 gün süre ile Belediye Galerisinde gezilebilir.