Akhisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akhisar Türküleri konseri izleyicileri adeta büyüledi. Akhisar Belediyesi tarafından 6 türküden oluşan Akhisar Türküleri ayrıca CD haline getirilere katılımcılara ücretsiz dağıtıldı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve eşi Nergiz Hızlı’nın da katıldığı gecede katılımcılar Akhisar Türküleri ile hasret giderdi.

Grup Thyateira Band grubu tarafından seslendirilen türkü gecesine kemanda Bayram Pazarcıoğlu, Ritm ve Perküsyon Umut Kurtkaya, Ney ve Kaval Müzik Öğretmeni Deniz Arıç, Tuşlu Çalgılar da Müzik Öğretmeni Niyazi Şahin, alt yapı Anatolion müzik merkezi, Mix Semih İşçi, bağlama Seyrani Taşar, vokal Merve Atılgan Şapçılar ve müzik öğretmeni Deniz Arıç sahne alırken yine Akhisarlı bir sanatçı Serkan Taylan Cd içerisinde şarkıları seslendirdiler.

Akhisar Türküleri konserinde sırasıyla “A Gırmızı Gırmızı”, “Beyoba Kahvesi”, “Çaya İnen”, “Elifin Hecesi”, “Kabir Arasında”, “Paşa Cami” şarkıları CD içerisinde yer alıyor. Öte yandan sahnede vokalist Merve Atılgan Şapçılar’ın seslendirdiği Akhisarlı bir türkü olan “Sancak Saçlı Saniyem” izleyicilerden büyük alkış topladı.

Konser sonunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı şunları kaydetti; “Akhisar bilincini, Akhisar ruhunu taşıyan türkülerimizi yaşatmak bizlerin en büyük görevlerinden bir tanesi olduğuna inanıyorum. Yüzlerce yıllık kederlerimiz, aşklarımız, öfkelerimiz, umutlarımız, Akhisar’ın dili olup Türkülerle bugüne gelmiştir. Bugünü yarına ahenkle taşıyabilmek, geçmiş ve geleceği bugünden yaşabilmek fırsatını bize veren türkülerin yapımında emeği geçen tüm katılımcılara başta Kemal Çetin hocamız, Piri Atalı hocamız ve nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu ve bu tür kültürel yapıda projelerimiz devam edecektir” dedi.