Akhisar’ın Arkeolojik ve Etnografik bin Müzeye kavuşması, kentin merkezindeki Tepe Mezarı (Thyatira) mevkiinde ve eski Devlet Hastanesinin bulunduğu köşk tabir edilen yerde başlatılan kazılardan sonra, şehir merkezinin 5 bin yıl, ilçe sınırları içinde de 9 bin yıllık bir tarihe sahip olduğu belgelendikten sonra Belediye başkanlığı “Turizm” atağına geçti. 


İlk olarak Kazı heyetleri başkanı  Prof.Dr. Engin Akdeniz, Yrd.Doç.Dr. Mustafa Kemal Şahin’in hazırladığı Türkçe  “Akhisar Gezi Rehberi” kitapçığını tanıtımı yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcıları Latif Çakmak, ve Ali Velestin, Prof.Dr. Engin Akdeniz ve Belediye Kültür İşleri Müdürü  Nadir Güven’in katılımı ile  “Akhisar Gezi Rehberi” kitapçığı tanıtıldı. 48 sayfalık ve arka kapağı içinde  kentin bir haritasında ilçe planındaki gezi  güzergahında önemli başlıca noktalar gösteriliyor. 35 ayrı nokta gezilmesi gereken yerler kısa öz ve resimli olarak sayfalar içinde gösteriliyor. Kitapçığın başlangıcında da Prof Dr.  Engin Akdeniz’in “Tarihsel Süreç İçerisinde Akhisar” başlıklı, resimlerle destekli  8 sayfa bir bilimsel yazısı bulunuyor.

Belediye Başkan Vekili Latif Çakmak, Akhisar’ın tarihinin gün yüzüne çıkması ve yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olması için her türlü adımları attıklarını söyleyerek, “Bu kitapçık ilk olarak Türkçe olarak basıldı. Önümüzdeki günlerde kitap eksiklikleri de tamamlanarak ve genişletilerek yabancı dillerde de bastırılıp Turist rehberleri, Turizm acentaları vasıtasıyla dağıtılmasını sağlamak istiyoruz.” Dedi. Prof.Dr. Engin Akdeniz, yapılan kazı çalışmaları hakkında ve bu ilk hazırlanan “Akhisar Gezi Rehberi” kitapçığı hakkında bilgi verdi.