Akhisarpress.com

Akhisar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenlediği, Akhisar Belediyesi Hizmet Binası Teras katında geçen yıl kurulan Sanat Atölyesi yeni eğitim yılına başladı.

Sanat Atölyesinde yapılan basın açıklamasında konuşan Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi bu işlerin fedakarlıkla yapılabileceğini ortaklık sağlayan herkese teşekkür ettiğini vurguladı.

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi sorumlusu Haluk Özkan yaptığı konuşmada “Akhisar Belediyesi sanat atölyemizin, ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte, bu dönem yapacak olduğu çalışma ve faaliyetleri sizlerle ve halkımızla paylaşmak üzere yapmış olduğumuz toplantımıza hoşgeldiniz.Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi olarak her dönem bir öncekine göre daha fazla kurs ve kursiyerle halkımıza hizmet etmekteyiz. Bilindiği üzere geçtiğimiz kurs döneminde atölyemizde yağlı boya ve karakalem resim, ebru, karikatür, tezhip, hüsnü hat, iki adet nakış ve yine iki adet Türk Sanat Müziği Korosu çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalara yaklaşık 550 civarında kursiyer iştirak etti ve kursiyerlerimiz sene içerisinde sekiz sergi açarak çalışmalarını halkımızla paylaştılar.İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile müşterek yapılan kurslara bu yıl ilave olarak; fotoğrafçılık, çini, ahşap boyama, takı tasarım, dekoratif keçe ve deri sanatları, rölyef, vitray, mozaik, tokat işi ağaç baskı, çocuk korosu, Türk Müziği Gençlik Korosu, gitar ve keman kursları verilmesi planlanmaktadır.Atölyemizde bu hafta içerisinde resim, nakış ve koro çalışmalarımız başlamakta olup diğer branşlarda da çalışmalarımız araya kurban bayramının girmesi nedeniyle, Kasım ayının ilk haftası başlayacaktır. Ayrıca geçtiğimiz hafta sonu, şef piri atalı ve değerli, jüri üyelerinin katılımıyla belediyemiz çocuk korosunun seçmeleri yapılmış olup 19 adayımız başarılı olarak Koro’ya katılmaya hak kazanmışlardır. Koromuz ve diğer kurslara kayıtlarımız devam etmektedir.Atölyemizin çalışmalarında bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Salih Hızlı’ya, başkan yardımcılarımız sayın Ömer İşçi ve Latif Çakmak’a, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çetinkaya’ya, Halkla İlişkiler Müdürümüz İbrahim Topaloğlu ve ekibine, kurslarımızda görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi yaptığı konuşmada “Sanat Atölyesi insanların hayatlarını anlamlı kılma çabalarımızdan bir tanesi bu Akhisar Belediyesi olarak yaptığımız işlerin tamamı. En önemlilerinden bir tanesi biz sadece burada koordinasyonu sağladığımızı düşünüyoruz. Haluk hocam bize teşekkür etti ama, biz bu teşekkürün sahibi olarak sizleri görüyoruz, öğreticilerimize ve devamlılığı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Korolarla birlikte çalışan emek sarf eden büyüklerimizin ağabeylerimizin emeklerinin bariz bir şekilde, farkındayız. Bu işler fedakarlık yaparak meydana geliyor.

Bu sanat atölyesi dışa yönelik yaptığımız çalışmalarda bizim şehrimizi anlatırken ilk kullandığımız öğelerden bir tanesi. Bahsederken iki yüzün üzerinde karikatür öğrencimiz, Türk sanat müziği üzerine iki tane koromuz, diğer branşlarımız altı yüzün üzerinde öğrencisi olan bir sanat atölyemiz var. Bir ilçede bunları bulmak kolay değil. Bu ilçemizin ne kadar nitelikli olduğunu gösteriyor. Bunun hem kalitesinin artması hem sayısının artması sizin emeklerinizin sayesinde oluyor.

Ben hepinize teşekkür ediyorum. Burada kurslara devam eden öğrencilere teşekkür ediyorum. Burada onların geldiği aşamayı görmek bizi kursiyerlerden öğretmenlerinden daha fazla memnun ediyor. Buraya sığmamaya başladık. Bu iş konservatuara doğru gidecektir. Bütün yaptığımız fiziki mekanların içerisinde artık mahalle konağı yada belediyeye ait binalar içerisinde sınıflar oluşturmaya başladık. Düğün salonlarımızın bir köşelerinde bu tarz sınıflar yapmaya başladık bunu mahallelerde de göreceksiniz inşallah. Tabi inanımız her şeyin en iyisine en kalitesine layıktır diye düşünüyoruz. Bunu siyasi bağlamda söylemiyorum. Nitelikli insanların gelişmesi şehre çok pozitif yansıyor. İşin şu andaki başında olan insanlar olarak biz bunun bariz bir şekilde farkındayız. Ben hepinize tekrar teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.