Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesinin  destekleri ile eski hastane bölgesinde kazılar devam ederken, şehrin merkezinde bulunan Tepe Mezarı ören yerinde yıllar önce çıkarılan tarihi eserlerin ayağı kaldırılmasının bir yıl içersinde bitirilmesi planlandı. 

Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar’da kazıları yürüten ekiplerin başkanı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Akdeniz, ve Akhisar’da görev yapan sivil toplum örgütleri temsilcileri, Belediye teknik ekipleri ve ayağa kaldırma projesini alan firma yetkilileri çalışmaları yerinde incelemelerde bulundular.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izin ve destekleri ile gerçekleştirilen projenin tamamlanmasıyla  Akhisar'ın turizmine büyük destek olacağına dikkat çeken Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Akdeniz, "Thyateira sadece bir antik kent değil. Prehistorik dönemlerden itibaren yerleşim görmüş bir alan. Eski Hastane Höyüğü'nde gerçekleştirdiğimiz kazılarda bunu ispatladık. Höyük kısmında, Neolitik dönem sonu ile İlk Kalkolitik dönemden itibaren iskana ilişkin izlere rastladık. Yine aynı şekilde Lydia bölgesinin ilk defa bu kadar kuzeyinde tabaka kazısında Lydia kültürüne dair kalıntı ve buluntular tespit ettik. Ancak Akhisar'daki yerleşimin doruk noktası Roma İmparatorluk dönemi. Özellikle M.S. II ila IV. yy.'lar arası çok zengin bir yerleşim mevcut. Tepe Mezarı mevkii de bu tarihlerden itibaren yerleşime dahil olmuş. Akhisar'ın turizmine de destek sağlayacak nitelikte, sütunlu caddenin ayağa kaldırılması çalışması titizlikle devam ediyor. Bu büyük bir projedir. Buradaki çalışma sonunda 11 sütun, kısmen üst yapı elemanlarıyla birlikte ayağa kaldırılacak ve böylece Tepe Mezarlığı Ören Yeri hak ettiği öneme kavuşacaktır. Gelen turist sayısında da artış bekliyoruz" dedi. 

Akhisar’daki çalışmaların inanç turizmine zenginlik katacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, şehrin tarihini ve kültürünü önemsedikleri kadar turizmi de geliştirmeye çalıştıklarını ifade ederek yapılan çalışmanın da çok değerli olduğunu ve inanç turizmini de çok zenginleştireceğini belirterek, “Akhisar’ın çok kültürlü ve çok engin bir tarihe sahiptir. Bu şehrin her türlü değerini geliştirmenin öncelikli görevlerinden biri de  Akhisar’ın bu kültürel varlıklarını hep beraber sahip çıkıyor ve onu zenginleştirmek için çalışıyoruz.” Dedi.