Akhisar Halk Eğitim Merkezi, Akhisar halkına açmış olduğu halk oyunları kurslarıyla zeybek oyunlarını öğretmeye devam ediyor.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Öğretmeni Samet Gögen’in önderliğinde açılan kurslarda 7’den 70’e herkesin zeybek oyunları öğrenmesi planlanıyor.

Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu, Halil Mandacı İlkokulu ve yetişkinlerden oluşturulan halk oyunları ekiplerinden sonra, Akhisar Kayhan Ergun Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü öğrencilerinden oluşturulan erkek zeybek ekibi de sene sonu zeybek şölenine hazırlanıyor.

Akhisar Ülkü Ortaokulunda Salı ve Perşembe akşamları yapılan çalışmalara 25 öğrenci katılıyor. Katılan öğrenciler Ege bölgesine ait Manisa Yöresi Zeybek oyunlarını öğreniyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Halk Oyunları Öğretmeni Samet Gögen; “Uzun yıllardır hayal ettiğimiz çalışmalarımızı bu yıl Akhisar Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Başta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem olmak üzere, Müdür Yardımcıları Kamil Yılmaz ve İlker İyilikeden hocalarımıza teşekkür ediyorum. Biz sadece küçüklerimize ve büyüklerimize değil gençlerimize de kendi kültürünü öğrenmeye çalışıyoruz. Niyetimiz sene sonu hazırlayacağımız zeybek oyunlarıyla, şölen havasında güzel bir gösteri hazırlamak. İnşallah planlarımız doğrultusunda emeklerimizin karşılığını güzel bir gösteriyle alırız. Destek olan ve emek sarf eden herkese teşekkür ederim.” Dedi.