Üreten Kadınlar sergisinin açılış kurdelesini CHP Belediye başkan Adayı Ecz. Besim Dutlulu, CHP Manisa milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Derneğin kurucu başkanı Hayriye Hacet ve Üreten kadınlar ile birlikte kestiler. 

basına bilgi veren Akhisar Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği kurucu Başkanı Hayriye Hacet;"13 Kadın arkadaşın bir araya gelmesi ile kadınların birlikte düşünmesi birlikte üretmesine önder olmak üzere derneğimizi kurduk. 1 ay sonra 3 yaşında olacağız. Bugün burada derneğimizin bir araya gelerek birlikte üreten kadın arkadaşlarımızın ürünlerini sergilemelerini tanıklık ediyoruz. Dernek olarak kadınların güçlendirmesini hedef aldık. Bu güçlendirme ekonomik, sosyal, eğitim aklınıza gelece bilecek her konuyu içeriyor. 
Derneğimizde kendi imkanlarımızla eğitici kazandığımız Wayuu çanta, Amigurimi oyuncak örme, takı aklımıza geldiğinde dikiş canımız istediğinde nakış kurslarımız var. Kısacası hangi alanda ilgimiz varsa hemen o konuda bir eğitim planlıyoruz. Ayrıca bu yıl sene başında Akhisar Halk Eğitim ile işbirliği yaparak kadınların alanlarına daha da profesyonel eğitici ve eğitimler kattık. Neler mi? Belediyenin verdiği salonda haftanın 3 günü Pilates yapıyoruz. Yakında yoga ve yazında yüzme kursları planlıyoruz. Yine Akhisar Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği kapsamında profesyonel eğiticilerle dernek binamızda İngilizce kursumuz devam ediyor. Yakında da ağaç budama ve aşılama kurslarımız açılacak hepinizi derneğimize bekliyoruz. Biz en başta bu derneği kurarken kadınları ekonomik olarak güçlendirmek için ürettiklerini satabilecekleri pazarların ve üretim tesislerinin önemini bildiğimizde ve üretim tesislerinin önemini bildiğimizden içimizden bir kooperatif çıkarmayı planladık.Bu güne kadar bu anlamda hep düşündük araştırmalar yaptık ve eğitimlere katıldık, bu yıl belediyenin imkanları ile Sarıgöl Kadın Kooperatifini, Biga Kadın Kooperatifini yerine inceleyerek gördük ve İZMİR Büyük Şehir Belediyesinin Kadın Kooperatiflerini buluşturduğu Festivale katıldık bu geziler ve incelemeler ufkumuzu açtı düşüncelerimize derinlik kattı. Yakında bunlarla ilgili kapsamlı bilgiyi kamuoyu ile paylaşacağız. Derneğimizde üniversite öğrencilerimize burs ve ihtiyacı olan ailelerin lisede okuyan çocukları için ailenin annesine maddi yardımlarda bulunuyoruz.bunun için her ayın son çarşambası Burs Günü adı altında Akhisarlı kadınlar olarak toplanıyoruz aramızda 10 TL olmak üzere  para topluyoruz ve bunu Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği ile Akhisar KADIN Derneğinden burs alan öğrencilerimize  gönderiyoruz.Bu ay ki burs günümüz bugün saat 15:00’da Park’ta yapılacaktır.Toplantımız ikramlı değildir.Herkes içtiği çayın parasını veriyor.Bu konuda duyarlı olan herkesi aramızda görmek isteriz" dedi.