Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) sahibi olduğu koruma altındaki 3 katlı binanın  “Kültür ve Sanat Evi” olması için alınan kararda önemli  adımlar atıldı. İzmir 2. Nolu Tabiat Varlıkları Koruma kurulu denetiminden geçen  1935 yılında yapılan binanın Rölyefe, Restitüsyon  projelerinden sonra restorasyon  çalışmalarına başlanacak.
 
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis  başkanı  Şenol Ürküp ile  binanın  mimarı projelerini  takip eden mimar Turgay Tuna  konu hakkında geniş açıklamalarda bulundular.
 
ATSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp, “Kazı çalışmalarının devam ettiği Eski Hastane yakınlarında 1935 yılında yapıldığını bildiğimiz 3 katlı,ataerkil çoluk çocuğu ile, gelinleri, damatları torunları ile oturabilecek şekilde düzenlenmiş 3 katlı  bu bina bizden önceki yönetim tarafından  145 bin liraya 26.Aralık. 2011 tarihinde  satın alınmış. Kullanılmayan harap binayı kontrol altına alınması için iki ayrı kapısını ve pencerelerini  içeriye girilmemesi için kapattık. Yaptığımız toplantılar ve bize iletilen görüşler doğrultusunda Akhisar’da eksikliği duyulan  sanat ve kültür evi  kararını aldık. Yasal  işlemlere başladık. Bu konularda uzman olan Antalyalı mimar arkadaşımız ile temasa geçtik. Önemli mesafeler  aldık. İleriki yıllarda  eski hastane höyüğünde süren kazı çalışmalarının gün yüzüne çıkması ve Kültür ve Sanat Evinin de açılması ile bölgenin önemli bir turizm bölgesi olacağına inanıyoruz.” Dedi.
 
Antalya ile Akhisar arasında adeta  mekik dokuyan mimar  Turgay Tuna, “İstanbul’da bulunan, tarihe meraklı, resimde yapan aslen Akhisarlı, Akhisar’ın özlemini çeken dostum Rıza Beyazduman  vasıtası ile Akhisar’a geldim. İlişkilerim her geçen gün arttı. ATSO yönetimi binanın Kültür ve Sanat Evi olarak yapılması kararı sonrası girişimlerimiz ve tespitlerimiz oldu. Gerçekten bina çok sayıda geniş bir ailenin  yaşaması için planlanmış. Yapılan anlaşmalarla  ön projeler  sonrası  rölyef  çalışmaları  sürdürüldü. Akabinde  İzmir 2 Nolu Tabiat Varlıkları Koruma korulu  ziyaret ve denetlemeleri ile Restitüsyon projesi ve daha sonrada binanın Restorasyonu yapılacak. ATSO yönetiminin bu girişimini takdirle karşılıyorum.” Dedi.