Akhisar Halk Eğitim Merkezi ASO’da her yaş grubuna kurs bulunmakla birlikte bir birinden farklı kurslarla fark yaratmaya devam ediyor. Her yıl birçok vatandaşa yöresel kültürün mihenk taşı olan Halk Oyunları kursuyla yöresel oyunların öğrenilmesine vesile olan Akhisar Halk Eğitim Merkezi, Halk Oyunları kurslarının kayıtlarının başladığını bildirdi.

Her yaş grubuna eğitim verildiği Halk Oyunları kursları sonunda yapılan etkinlikler de aldıkları eğitimi sergileme imkanı bulan kursiyerler aynı zamanda yarışmalarda da yer alma imkanı buluyorlar.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürü Süleyman Erdem açılan kurslar neticesinde birçok vatandaşın kendi kültürünü öğrendiklerini dile getirerek; “Deneyimli ve bilgili antrenörlerimiz neticesinde vatandaşlarımızın kendi kültürünü en doğru şekilde öğrendikleri ve öğrendikleri yöresel oyunları gerek resmi programlarda gerekse yarışmalarda sergileme imkanı buldukları halk oyunları kurslarımız başlıyor. Kurslarımıza gelen vatandaşlarımız Halk Eğitimimiz sayesinde aldıkları eğitim neticesinde öğrendikleri yöresel oyunları kendi yada yakınlarının özel günlerinde de sergileme imkanı buluyorlar. Açacağımız kurslarda gerek ege kültürü gerek göçmenler, gerek halay yada Karadeniz gibi birçok yöreye hitap etme gücümüz olduğu gibi o deneyimde, bilgide ve yetenekte antrenörlerimiz mevcut. Bizde bu imkanımızı vatandaşlarımız için en doğru biçimde kullanmak istiyoruz. İnsanların kendi kültürlerini öğrenmeleri için kurum olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi ASO tarafından açılacak olan ücretsiz halk oyunları kurslarına kayıt olmayı düşünen vatandaşların bizzat Halk Eğitim Merkezine başvuru yapmaları gerekiyor. Akhisar Halk Eğitim Merkezi, Şeyh İsa Mahallesi 91 sokak no: 13, merkez çarşıda soğuk tulumba mevkiin de olup bilgi almak isteyenler de 0236 414 10 76 numaradan halk eğitim merkezine ulaşabilirler.