Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesinde faaliyet gösteren Ahşap Hediyelik Eşya Kursunun “Engelsizce” isimli sergisi Belediye Sanat Galerisinde açıldı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Ali Velestin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Sanat Atölyesi Sorumlusu Umut Ak, Ahşap Hediyelik Eşya Kursu öğreticisi Murat Dalca’nın katılımı ile sergi açıldı.

Engelli bireylerin yer aldığı kurstaki eserleri inceleyen Belediye Başkanı Salih Hızlı tüm kursiyerleri tebrik etti. Açılış konuşmasında konuşan kurs öğreticisi Murat Dalca kursun engellilere yönelik olduğunu ifade ederek kursiyerlerin engelsizce ürettiği kendi el yetenekleri ve emekleri ile ürettiği bir sergi olduğunu kaydetti. Ardında söz alan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem ise konuşmasında desteklerinde dolayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya teşekkür etti.

Sanat atölyelerinin Akhisar’daki yaşamı zenginleştirdiğini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “kadınlarımız, engellilerimiz hep beraber bu şehir yaşamına ve kültürüne katkı sağlıyoruz. Bizlere destek sağlayan ve organizasyonu sağlamamızı sağlayan öncelikle Halk Eğitim Merkezine teşekkür ediyorum. Burada yapılmış at arabalarını görüyorum, bunlar da Akhisar’ın hafızasında çok önemli bir yeri vardır. Çocukluğumuzda bu at arabaları ile tütün tarlalarına giderdik. Dolayısıyla bunlar Akhisar için çok değerli, şimdi de minyatürlerini üretiyoruz. Onları üretmek de en az büyüklerini yapmak kadar zordur. Bu eserleri hayata geçiren arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.