Sunuculuğunu Özlem Akgül’ün üstlendiği 08 Mayıs 2022 Pazar günü saat 17.00'de kortej yürüyüşü ile başlayan program da yetişkinlerin ve miniklerin halk oyunları gösterisi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapmak üzere Akhisar Efeler, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kurucusu aynı zamanda Başkanı Başefe Umut Fidan kürsüye çıktı. Fidan gerçekleştirdiği konuşmasında “Sayın misafirlerim, sevgili öğrencilerim, değerli dernek yönetimimiz, okul müdürlerim, ilçe milli eğitim müdürlerim, şube müdürlerim, hepiniz Akhisar Efeler Derneği’nin Efeler Gecesi programına hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.Bu güzel programın oluşmasına destekte bulunan yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Ayrıca ekiplerimizin oluşmasında büyük destekleri olan Akhisar ilçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Süleyman Erdem ve şube müdürlerimiz Mahmut Yağmurlu Hüseyin Kırkaş Akhisar Halkegitim Merkezi müdürümüz ilker iyilikeden ve müdür yardımcılarımız Gölmarmara ilçe Milli eğitim müdürümüz Sayın Mehmet Tuncay ve  Salih Bostancı Kırkağaç ilçe Milli eğitim müdürümüz Adem Yalçınkaya ve Önder Uzun okul müdürlerim Kadir Demir ve Mustafa ali Yılmaz teşekkür ediyorum.  Sözlerimi fazladan uzatmadan, programımıza destekte bulunan Akhisar Belediyesine  Başkanımız Besim Dutlulu’ya ve yardımcısı Ekrem Kayserili’ye de teşekkür ediyorum sizlerden bir alkış rica ediyorum. Bu arada annelerimizin Anneler Günü’nü de kutlarım. Tekrar hoş geldiniz diyorum, herkese iyi seyirler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Akabinde sırasıyla; Gazi Ortaokulu Halk Oyunları ekibi Manisa Zeybeğini, Özel Deniz Anaokulu Halk Oyunları ekibi Zeybek gösterimini, Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi Artvin yöresi oyunlarını, Akhisar Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi Zeybek gösterimini, Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri Manisa Zeybeğini, Gölmarmara Atatürk İlkokulu Halk Oyunları ekibi Mersin Silifke yöresi oyunlarını, Kırkağaç Mehmet Günek Türk Birliği İlkokulu Halk Oyunları ekibi Muğla yöresi Zeybeğini, Kırkağaç Bakır Atatürk Hilmi Bakırlı İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi Zeybek oyununu, Akhisar Efeler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Zeybek oyunu gösterimlerini gerçekleştirdiler.

Programın sonunda gecenin yapılmasında emeği geçen halk oyunu ekiplerine teşekkür belgeleri takdim edildi.