Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilciliğinin organize ettiği program çerçevesinde 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Akhisarlı şehit anneler ile birlikte öğle yemeğinde buluştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Şükran Füzün ve yönetim kurulu üyelerinin organize ettiği programa Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Kadın Kolları Arzu Kokaz, MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu ve Kadın Kolları Başkanı Dilek Çabuk, Akhisar Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan ve Akhisarlı şehit anneleri ve eşleri katıldı.

Program sonunda TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Şükran Füzün katılımcı annelere şehit oğullarının fotoğraflarını taşıyan birer çerçeveli fotoğrafını takdim ederken Belediye Başkanı Salih Hızlı ile ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz da çeşitli hediyeler takdim etti.

Akhisarlı şehit ailelerine konuşan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Şükran Füzün, “Sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu kardeşlerinizi, küçükler babalarını, bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık yok. Onları bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz oldu ve bizler, sizin için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek az. Ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersiz. Sizler bizim başımızın tacısınız. Şehitlerimizin emaneti olan sizlere sahip çıkabilmek, millet olarak vicdanlarımızı rahatlatma adına bizim yapabileceğimiz en önemli görev" diye konuştu.

Ardından Belediye Başkanı Salih Hızlı ise yapılan fedakarlıkların söz ile ifade edilebilmesinin imkanı olmadığını belirterek, “en değerli varlıklarınızı bu ülke için ve bu vatan için feda ettiniz. Bunun karşılığını da ancak rabbimiz verebilir.  Biz bunun karşılığında sizlerle oturup sizi anlamaya çalışıyoruz. Ama tabiki siz en iyi birbirinizi anlıyorsunuz. Bizim sizi anlamamız çok mümkün değil. Ama acılarınızı paylaşmamız onları en aza indirmemiz belki mümkün. Bu anlamda siz bu fedakarlığınızla gerçekten bu dünyada yapılabilecek olan en büyük fedakarlığı yapmış bulunuyorsunuz.  Ama ben inanıyorum ki rabbim bizlere bahşedilmeyen başka duyguları sizlere bahşediyor” dedi.

Yaşananların duygulara tercümanının  kolay olmadığına vurgu yapan ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, “Cenab-ı Hak küçücük bir acıyı bile karşılıksız kesinlikle bırakmıyor onun mükafatını kesinlikle veriyor. Sizler için ciddi bir anlamda acı yaşadınız, bunun mükafatını kendi vaadi ile vereceğini ifade ediyor. Bizim orada onlarla birlikte onların o güzel yerlerinde birlikte olabileceğimizin inancı bizim acımızı nispeten hafifletiyor. İstirham ediyorum onlara kavuşacağımız anı unutmadan yaşarsak bu acımızı biraz daha hafifletiriz diye düşünüyorum” dedi.