Bu yıl 25-27 Ekim tarihleri arasında Zeytinin başkenti olarak kabul edilen Akhisar’da yapılacak “5. Zeytin Hasat Şenliği” Kaymakamlık, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odasını bir araya getirdi. 5. Hasat şenliği programı için Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Alper ahlat, Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şenol Ürküp, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akboğa ortak basın toplantısı düzenlediler.

4 yıldır Ticaret Borsası tarafından yapılan Zeytin Şenliklerinin bu yıl iyi bir birliktelikle yola çıktıklarını söyleyen, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat; “İlk defa birlik ve beraberliği gösteren bir hasat şenliği programını düzenledik. Kurumların, odaların hep birlikte belirleyerek hazırladığımız bir program olmasını istedik. Ziraat Odası, Ticaret Odası, Kaymakamlık ve Belediyenin verdiği destekle çok güzel bir program hazırladık. Akhisar son derece üretken bir şehir ve 45 ilden büyük bir ilçeyiz. Tanıtım noktasında Akhisar Belediyespor’un verdiği rüzgârla daha hızlı mesafeler alacağımıza inanıyoruz. Zeytin hasat şenliğiyle şehrimize çok değerli basın mensupları ve çok değerli konuklarımız gelecek ve bu sayede Akhisar’ı zeytin, zeytinyağı ile birlikte, tarihiyle, kültürüyle de anlatacağız. Akhisar’da bu sene sonunda inşaatlarına başlanması planlanan Türkiye’de ilk olan Zeytin İhtisas Organize Sanayi bölgemiz var, bu organize sanayinin de bu vesileyle tanıtılıp bu sektöre yatırım yapmak isteyen firmaların ve kurumların buralarda yer alabileceğini gösteren bir yer olacak. Zeytin ve zeytinyağı sektörü her geçen gün büyüyen bir sektör haline geldi. O yüzden bu sektöre yatırım yapılmasının tam yerinde ve zamanında olduğunu biliyoruz ve Akhisar buranın tam merkezi. Artık Akhisar’ın marka şehir olduğunu düşünüyoruz. Artık Akhisar’ı bilmeyen kalmadı ve marka sürecini tamamladığını görüyoruz” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şenol Ürküp;” Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak önem verdiğimiz konu şudur. Bir kenti uçuran o kentteki yerel yönetim, devlet kamu bürokrasisi ve sivil toplum örgütlerinin şehrin baki kent olması adına yapmış olduğu birliktelik ve bütünlük çalışmalarıdır. Buradaki en önemli husus 5. zeytin hasat şenliğimizi Akhisar’ın marka kent olmasında çok ciddi anlam katan başta Kaymakamlık olmak üzere ikincisi yerel yönetim olmak üzere ve diğer sivil toplum örgütleri olmak üzere bunların hepsi Ticaret Borsamızın ev sahipliğinde gerçekleşen programdır. Akhisar’ın zeytini zeytinyağı ve diğer tarımsal ürünleriyle beraber Akhisar’ı Türkiye’ye tanıtan en büyük markamız Akhisar Belediyespor’un çok olumlu sonuçlar getireceğine inanıyoruz” dedi.

Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa;” Önümüzdeki günler içerisinde yapacağımız 5. Zeytin Hasat Şenliklerinde üretmiş olduğumuz zeytini veya zeytinyağını en iyi şekilde tanıtacağımıza inanıyorum. İlçemizde düzenlenen zeytin hasat şenliklerinde emeği geçen kamu kurumlarına sivil toplum örgütlerine ve herkese odamız ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Oda olarak elimizden geldiği kadar maddi ve manevi bu etkinliğe destek olmaya çalışacağız” İlçemizde 827 bin dekar tarım arazisinin 425 bininde zeytin bulunuyor. 12 milyon ürün veren zeytin ağacımız var. Bu çok enemlidir.” dedi.

Program

25 Ekim (Cuma)

Karşılama

26 Ekim (Cumartesi)

09:15 Otelden Hareket

09:30 Kahvaltı(Egea’da)

10:30 Meridyen Gıda San. İth. İhr. Şti de(Zeytinliova yolu üzeri 6. Km. ) açılış

Fabrika Gezisi

12:00 Hasat Töreni

13:30 RavikaKöyü gezisi ve Öğlen yemeği

27 Ekim(Pazar)

10:00 Otelden ayrılış

11:00-12:00 Zeytin fidanı dikimi(Gölet’te)

12:30 Özel Helikopter ile gezi

Öğle yemeği

İzmir’e dönüş