Akhisarpress/Özel - Akhisar’da 30 yıldır marangozluk mesleğini sürdüren ve son iki yıldan beri ahşap tornacılığı yapmakta olan Eyüp Aslan, zeytin ağacından yaptığı tabakta ilginç bir detaya rastladı.

Aslan, bir müşterisinden zeytin ağacından yapılmak üzere çerezlik tabak siparişi aldı. Tabakların üretimini yaparken birisinde ağacın damarlarından dolayı beliren şeklin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in siluetine benzemesi dikkatini çekti. Konuyu çevresindeki arkadaşlarına da gösteren Aslan, onlarında benzettiğini ifade etti. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Ahşap Torna ustası Eyüp Aslan; “30 yıldan beri Akhisar’da marangozluk mesleğini sürdürmekteyim. Son iki yıldır artık çok yapılmayan ve kaybolmuş bir meslek haline gelen ahşap tornacılığı işine yöneldim. Bir müşterimden zeytin ağacından yapılmak üzere 50 adet çerezlik tabak siparişi aldım. Tabakların yapımı sırasında birinde beliren şeklin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’e benzediğini fark ettim. Hemen çevremdeki arkadaşlara gösterdim. Onlarda çok benzettiler, ağaçlarda birçok şekillerle karşılaşıyoruz ama şimdiye kadar ilk defa bu kadar net bir siluet ile karşılaştım” dedi.