Akhisar’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü 98. yıl dönümü anma programı gerçekleştirildi.

Akhisar Şehitliğinde sabah saat 09.30’da Protokol çelenklerinin konulması, Saygı atışı ve Şehitlik defterinin imzalanması ile başlayan programa Akhisar, Kaymakam Kamil Köten, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Akhisar Cumhuriyet Başsavcı vekili Ali Erdal Güneri ve Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın yanı sıra, Siyasi parti temsilcilileri ve şehit yakınları katıldı.
Çelenk koyma töreninin ardından programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Piyade Yüzbaşı Koray Kırış yaptı.

Yüzbaşı Kırış konuşmasında, “Şehitlerimiz bu kutsal vatan uğruna canlarını bir hiçe sayıp feda edip, şehitliği bir şeref bilmiştir. Kanları ile üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan, kahraman şehitlerimiz, güzel vatanımızın ve şanlı bayrağımızın ne denli paha biçilmez olduğunu bize göstermişlerdir. Ülkemizin bu günkü onurlu duruma ve güçlü konuma gelmesindeki en büyük pay, hiç şüphesiz aziz şehitlerimizindir. Şehitlerimizin kahramanlıkları asla unutulmayacak, aziz hatıraları daima kalbimizde yaşayacak ve Türk Milleti şehitlerini daima minnetle hatırlayıp, anacaktır. Değerli şehit aileleri; her biri unutulmaz birer kahramanlık destanı yazan evlatlarınız ile ne kadar gurur duysanız azdır.. Zira bizlerde ettiğimiz askerlik yeminine sadık kalarak, gerektiğinde vatan, bayrak ve vazife uğruna seve seve canımızı feda etmek için beklemekteyiz. Bu güzel vatanı bizlere bağışlayan, başta ebedi başkumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, atalarımıza, analarımıza ve aziz şehitlerimize minettarlığımızı arz ediyorum.” Dedi.

Konuşmanın ardından, Akhisar Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Mehmet Can Barut ve Merve Sağlam şiirlerini okudu. Programın devamında ise Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş Şehitlik Defterini imzaladılar.

Şehitlikteki Programın sonunda ise Akhisar Müftüsü Ramazan Orhanlı ve din görevlileri tarafından şehitlerin ruhuna hatim indirilerek dualar edildi. Son olarak protokol üyeleri ve katılımcılar şehit yakınlarına baş sağlığı diledi.

Şehitlikteki Törenin ardından Akhisar Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan gösteri prgramı Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda sahnelendi. Çok Sayıda Öğrenci ve Öğretmenin görev aldığı programa protokol üyelerinin yanı sıra şehit yakınları, gaziler ve Akhisar Halkı katıldı. Muhteşem gösteri ve sunumların yapıldığı program katılımcıları göz yaşına boğarken, programa katılan öğrencilere ise Çanakkale destanı ve verilen eşsiz mücadele bir ders niteliğinde gösterildi.


18 Mart Çanakkale Şehitleri anma günü 98. Yıl dönümü programları çeşitli etkinlikler ile devam etti.