Geçtiğimiz hafta Ayvalık’ta  hayatını kaybeden 1999-2004 yılları arasında Akhisar Belediye Başkanlığı yapan Yüksek Elektrik Mühendisi Erdoğan Kanburoğlu için Belediye Hizmet Binası önünde yapılan lokma hayırının yapıldığı gün Belediye Meclisinin aldığı oybirliği kararı ile Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içinde bulunan döneminde yapılan Modern  Olimpik Yüzme Havuzları ve Spor Tesislerine adı verildi.

CHP,AKP,MHP ve İP partili belediye meclis üyelerinin ortak  önergeleri ile belediye meclisinin gündemine alının “Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içinde bulunan Yüzme Havuzları ve Spor Kompleksine Erdoğan Kanburoğlu adının verilmesi” önergesi  oybirliği ile kabul edildi.

1999-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Erdoğan Kanburoğlu, görev yaptığı dönemde, siyasi  parti farkı gözetmeksizin, alçak gönüllüğü ile takdir toplamıştı. Sosyal  hayatta, kültür, eğitim,ekonomik  farkı gözetmeksizin Akhisarlılarla  diyalog içinde olan, yine parti farkı gözetmeyerek eski belediye başkanlarına  danışarak görev yapan merhum,Erdoğan Kanburoğlu görev yaptığı dönemde çok apayrı bir başkanlık döneminde, her siyasi kişi gibi takdirle karşılanırken, zaman zaman  da eleştiriye uğramasına rağmen, unutulmayan belediye başkanları arasında anılanacak. (HALDUN AKYÜZ)