Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şırnak il merkezinin Cizre'ye, Hakkari il merkezinin de Yüksekova'ya taşınması yönündeki açıklaması, ülke gündemine bomba gibi düştü.

Hükümet kanadı tarafından yapılan bu açıklamalar gerek muhalefetin gerekse vatandaşın farklı yorumlarına sebep olurken, kimi gazetecilerin yazılarına ise olumlu ve olumsuz malzeme oldu.
Sözcü Gazetesinin ünlü yazarı Yılmaz Özdil, hükümet kanadı tarafından Hakkari ve Şırnak için yapılması planlanan bu değişiklik hakkında yazdığı yazısında da Akhisar’a da atıfta bulunarak; “İzmir ilçe yapılacak, Akhisar’a bağlanacak” dedi.

Yazdığı yazısında hükümetin seçimlerde kazanamadığı bazı ilçeler ve illerde farklı değişiklikler yaparak seçimlerde kazanmak için uğraştığını dile getiren Yılmaz Özdil, Akhisar’ında 3 dönemdir AK Parti’ye destek vermesinden dolayı mı yoksa Hakkari ve Şırnak için yapılması planlanan değişikliklerin mantıklı bulmamasından dolayı mı İzmir’in Akhisar’a bağlanacağı söylemesi merak edildi. 

Yılmaz Özdil’in, Sözcü Gazetesinde çıkan Kentsel Dönüşüm adlı yazısında Akhisar’ın malzeme olarak kullanılması Akhisarlıları düşündürürken, bir yandan da Akhisar’ın konu ne olursa olsun artık herkesim tarafından akıllara kazındığının görülmesi de Akhisarlıların hoşuna gitti. Sosyal medyada Yılmaz Özdil’in yazısını sıkça paylaştılar. 

Yılmaz Özdil’in, Sözcü Gazetesinde çıkan yazısının tam metni şu şekilde;


KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ahmet Kiziroğlu açıkladı.
Hakkari ve Şırnak taşınıyor.
Hakkari, Yüksekova’ya gidiyor.
Şırnak, Cizre’ye gidiyor.
*
Kentsel dönüşüm yani.
*
Cudi dağı için henüz kesin karar verilmedi, ya komple sökülüp Konya’ya getirilecek, ya da ikiye bölünüp Yozgat’la Çorum’a serpiştirilecek. Nusaybinliler Silopi’ye gidecek, Silopililerin nereye gönderileceği güvenlik zirvesinde çekilecek kurayla belirlenecek.
*
Rus turistler gelmeyeceği için, Antalya’nın yerli turistten faydalanmak üzere Kapadokya’ya taşınması planlanıyor.
*
İstanbul’da Kastamonu’dan daha fazla Kastamonulu yaşadığı için, Kastamonu’nun lağvedilmesi, Kastamonu’dan boşalan araziye, bir süre sonra kapatılacak olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetlilerin taşınması bekleniyor.
*
Trakya tahliye edilecek, orası Halep büyükşehir belediyesi haline getirilecek, Suriyeliler oraya yerleştirilecek. Böylece bi taşla iki kuş vurulacak. Hem Akp’ye sittin sene oy vermeyen Trakyalılardan kurtulmuş olunacak, hem de Yunanistan’a komşu olacakları için Suriyelilerin boğulmadan Avrupa’ya kaçmaları kolaylaşacak.
*
Bursa’daki işsizlik oranını azaltmak için, Çukurova üç seneliğine İnegöl’de hizmet verecek. Menemen, Yumurtalık’a taşınacak.
*
İzmir ilçe yapılacak.
Akhisar’a bağlanacak.
*
Gülüyorsunuz belki ama, sayın ahalimize demokrasi feriştahı olarak kakalanmaya çalışılan Demokrat Parti aynı işi yapmıştı.
*
Türkiye’nin her tarafını kazanmışlardı, gene de mutsuzdular, çünkü Kırşehir’i kazanamıyorlardı. Şak, Kırşehir’in il statüsünü lağvettiler, ilçe haline getirdiler. Nevşehir, Niğde’ye bağlı bir ilçeydi, Nevşehir’i il yaptılar. Kırşehir’i Nevşehir’e bağladılar. Kırşehir’le birlikte Avanos’la Hacıbektaş’ı da Nevşehir’e bağladılar. Üç sene sonra hallettik zannettiler, Avanos’la Hacıbektaş’ı Nevşehir’de bırakıp, Kırşehir’i yeniden il yaptılar. Gene kazanamadılar!
*
Badem…
60 senedir aynı badem.
*
Kırşehir’i Nevşehir, Yüksekova’yı Hakkari, Cizre’yi Şırnak yaparak… Akp’yi ak, Esad’ı Esed, Işid’i Daeş yaparak, halledebileceğini sanıyor.
*
Nasıl olsa kimse çıkıp sormuyor.
*
Madem ki bu işi güvenlik gerekçesiyle yapıyorsun, madem ki güvenliğini sağlamak için ilçelerin mutlaka il merkezi olması gerekiyor… İki aydır giremediğin Sur ilçesi, Diyarbakır ilinin göbeğinde değil mi birader?


http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/yilmaz-ozdil/kentsel-donusum-1050709/