Akhisarpress.com / 10 yıllardır  işlerliliği bir türlü gerçekleştiremeyen Akhisar Meyve ve Sebze Hali, Büyükşehir Belediyesi ve Akhisar Pazarcılar odasının girişimleri ile, kapalı olan  işyerlerinin açılması için adımlar atıldı.

Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörlüğü Müdürü  Doğan Ensivri ile  Pazarcılar, Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Mustafa  Güral,  Akhisar Hal tesislerinde incelemelerde bulundular.  Sadece 3 işyerinin,son ay içersinde de açılan 2 işyeri sahipleri ile sorunları ve önümüzdeki günlerde  atılması  gereken  adımları  tartıştılar.

Akhisar Koordinatörlüğü Müdürü  Doğan Ensivri, Büyükşehir  başkanlık ve daire başkanlığının, Akhisar Hali için önemli projeleri ve kararları olduğunu belirterek, “Uzun vadede  Gölmarmara, Kırkağaç, Gördes ve Soma ilçelerini de kapsayacak ve hizmet  verecek  yeni, modern, çok geniş bir sahada, özellikle  yeni açılacak  İzmir İstanbul Otobanı yakınlarında Akhisar halini gerçekleşmesi projesi gündeme alındı.  Şimdi kısa vadede,  14 işyerinin bulunduğu  Akhisar Halindeki işyerlerin açılmasını sağlayarak, hem üretici, hem Haldeki esnafımız, hem tüketici, bunun yanında Büyükşehir belediyemiz rumuz, devletimiz de vergi açısından  kazançlı çıkacaklardır. Pazarcı esnafımızda gelişigüzel temin edilen  sebze ve meyveleri gönül huzuru ile her an denetlenme  korkusu yaşamadan  halkımıza sunmuş olacaklardır.” Dedi.

Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Uyar yıllardır işlerliliği olmayan Akhisar  halinin  adeta  adı var kendi yok durumundan çıkması için Büyükşehir yasası öncesi Akhisar Belediyesine, Büyükşehir yasası çıktıktan sonra, daire başkanlığının devamlı kapılarını çaldıklarını belirterek, “Buradaki arkadaşlarımız halin işlerliği gerçekleşmediği için, kiralarını bile ödeyemiyorlar. Buraya malını getiren üreticiler sokak sokak dolaşmadan mallarını teslim edecekler, bir gün sonra paralarını alacaklar. Biz pazarcılarda  günün şartlarına göre, ayağımızda malımızı temin edeceğiz. Dışarıdan gelenlere veya şehir şehir dolaşıp mal teminine çalışmayacağız. Bunun yanında tabii ki  Hal esnafı da, pazarcı esnafı da kendi içinde özeleştirir yaparak iç sorunlarını çözmek  zorundadırlar.” Dedi.