Akhisar’ın Hacıishak Mahallesinde oturan bir grup vatandaş, Yıllardır çözülemeyen yol sorunlarına çözüm bulunmasını istiyorlar.

250 sokak üzerinde 11 evin bulunduğu mahallede yol olmadığı için vatandaşlar cenazelerini bile çıkaramadıklarını ve yol sorunlarının biran önce çözüme kavuşturulmasını istediler. 

Uzun yıllardan bu yana belediyeye dilekçe ve sözlü olarak müracaat ettiklerini söyleyen Mahalle sakini Gazi Çelik, “ Resmi olarak Belediye bu yolun yapılması konusunda dilekçemizi sunduk. Biz bir araç geçecek kadar, hapis hayatı yaşamayacak kadar yol istedik. Burasının imar planına uygun olup olmadığını sorduk. Burasının imar planına uygun olduğunu söylediler.

Bizi, burasının yolu için yol kısmını satın alıp sizleri rahatlatacağız deyip yaşlı bir teyzenin evinin yolun güzergahında olduğunu söyleyerek zavallı kadının evini yıktılar ve bizi 3-4 ay oyaladılar. Biz sorunumuzun çözüleceğini düşünmüştük.
Bekledik ama yine hiçbir gelişme yok. Yol çok sapa olduğu için yağmur yağdığında evlerimize hapis oluyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor. Cenazelerimizi sırtımızda taşıyoruz.” Dedi. 

Büyükşehir yasasından sonra Manisa’yada dilekçe ile başvuru yaptıklarını, söyleyen mahalle sakini Gazi Çelik, “ilk başlarda her iki belediye de bir birinin üzerine atıyordu. Sonra Büyükşehir Belediyesinden gelip bir iki fotoğraf çekip gittiler. Ancak hiçbir gelişme yok. Araç yolu olmadığı için eşyalarımızın hepsini sırtımızda taşıyoruz. Yetkililerden bizim sorunumuzu çözmelerini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.