Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Meclis Başkanı Bahattin Alkın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Deniz’e, İlçe Kaymakamı Sabit Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Olcay Tekinay, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulusoy da eşlik etti.

Zeytine prim desteği ile zeytincilik çok daha iyi yerlere gelecek

Kendilerini ziyaretleri nedeniyle Vali Deniz’e teşekkür eden Başkan Alhat, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin dün açıkladığı zeytine prim desteği nedeniyle teşekkür ederek, 400 bin olan üretici sayısının, rekoltenin ve kişi başı tüketimin artacağından umutlu olduklarını ifade etti. Türkiye’de zeytincilik sektörünün çok daha iyi yerlere geleceğini söyleyen Başkan Alhat, Türkiye’de sofralık yeşil zeytinin yüzde 70’ini, siyah zeytinin yüzde 35’ini 22 bin çiftçi ile ürettiklerini belirtti.

Zeytinin Manisa ekonomisi için önemine değinen Vali Deniz, üretim miktarı ve kişi başı tüketimin artırılarak kahvaltılarda ve sofralarda yer alması, markalaşma için gayretli bir çalışma yapılması gerektiğini, teknoloji ve akıllı tarımında göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

2019 İstihdam Seferberliğinde Akhisar hedefine rahatlıkla ulaşacak

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında Akhisar’ın hedefine rahatlıkla ulaşacağına inandığını ifade eden Vali Ahmet Deniz, ‘Burası Akhisar, Burada İş var’ dedi.

Vali Deniz, Başkan Alhat ve yönetimine başarılar diledi.