Akhisar merkez Ulucami Mahallesi 198 Sokak No:5’te bulunana G.S.’ye ait müstakil evde saat 10 sıralarında meydana gelen ev yangını mahalle sakinlerinde korkulu anlar yaşattı.

Yangını ihbar alan Manisa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Akhisar İtfaiye Amirliği ekipleri yangın mahalline kısa sürede ulaşarak müdahalede bulundu. Akhisar İtfaiye Amirliğinin yoğun çalışması ile yangın kısa sürede kontrol altına alınarak diğer ikametlere geçmeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Edinilen bilgilere göre kış mevsimi olması nedeniyle ısınmak için yakılan sobanın etrafına konulan odunların tutuşmasından çıktığı tahmin ediliyor.

Yangında G.S.’nin ikamet ettiği ev yanarak kullanılamaz hale gelirken yangında can kaybı olmayışı sevindirdi. Yangın ile ilgili inceleme yetkililerce başlatıldı. Özellikler kış aylarında ev yangınlarının birçoğu yaz mevsiminden kış mevsimine girişte bacaların temizlenmediğinde çıkan yangınlar oluşturuyor. Olası can ve mal kayıplarını önlemek için bacaların her yıl düzgün bir şekilde temizlenmesi gerekiyor.

(E.Ç.)