Akhisarpress.com - Atatürk'ün 5 Şubat 1923 tarihinde Akhisar’a gelişinin 90. Yıl dönümü nedeni ile Milli Egemenlik meydanı ve Tren İstasyon’da tören düzenlendi.

Sabah saat 10.00’da Milli Egemenlik Alalında düzenlenen tören, Akhisar Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Akhisar Belediye Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı, Baro Temsilciliği, Siyasi Parti, Odalar ve Derneklerin çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından tören sona erdi.

Saat 10.30’da Tren İstasyonunda yapılan ikinci tören İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Tören komutanlığını Akhisar Kayhan Ergun Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Hasan Hüseyin Oktay ve Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Beden Eğitim Öğretmeni Çağatay Özçelik sundu.

Milli Egemenlik Meydanında düzenlenen çelenk törenin ardından Akhisar Tren İstasyonunda karşılama merasimi yapıldı.

Programda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Başkan Hızlı konuşmasında; “Atatürk’ün Akhisar’ı ziyaretinin 89. yıl dönümünde bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıkılan büyük imparatorluğun ardından hayali ve idealleriyle bugün dahi ışığını kaybetmemiş bir rehber olarak, yolumuzu aydınlatan bu topluluğu tüm zorluklara rağmen ülkeyi karış karış dolaşarak yeniden inşa eden büyük önderi 90. yıl önce burada bağrımıza basmıştık. Akhisar’da geçirdiği birkaç saatlik bir zaman, çok uzun zamanda oluşturabilecek çok kuvvetli, çok kuvvetli bir hatıra yaratmaya kafi gelmiştir.Geçmişi tarih öncesi medeniyetlere kadar uzanan köklü ilçemiz Akhisar için büyük önderin 89. yıl önce söyledikleri, bugün tüm Akhisarlılar olarak temiz ve samimi duygularla birlikte çalışarak devam ettirmekteyiz. Tarihimizden aldığımız ışıkla yarınlarımıza daha emin adımlarla yürürken, Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülke için savaşmış şehitlerimizi rahmetle, Gazi askerlerimizi sayıyla anıyorum.” dedi.

Atatürk’ün Akhisar’a gelişinin 90. yıldönümünde Atatürk’ün Akhisar’a gelişini ve Akhisar halkının Kurtuluş mücadelesini ise Adnan Menderes Lisesi Tarih Öğretmeni Akile Velestin okudu. Programın devamında Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi Buse Yonat ( Atatürk’ten son Mektup), Yavuz Ellidokuzoğlu (Bir Anadolu, Biri Atatürk) adlı şiirlerini okudu..

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra Akhisar Gar Şefi Metin Büster düzenlediği Atatürk'ü Akhisar'a gelişinin temsili Trenin gelişi protokol tarafından karşılandı. Temsili trenin gelmesiyle Yolcu Vagon'da Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığının düzenlediği Atatürk Fotoğraflarından oluşan sergiyi, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan “Resimlerle Atatürk” konulu resim sergisi Gar Salonunda ziyarete açıldı.

Törene; Gölmarmara Kaymakamı, Akhisar Kaymakam Vekili Cafer Sarılı CHP Manisa Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Adalet İlçe Siyasi parti Başkanları, Oda ve Dernek Başkanları, Daire Müdürleri ve Akhisarlı vatandaşlar katıldı.