Geçtiğimiz gün Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK terör örügütünce hain pusu ile şehit edilen 16 asker,Iğdır'da 14 polis memuru için Akhisar ülkü ocakları yürüyüş yaptı. 

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Tahirün caddesi hükümet konağı önünden başladı. Sloganlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" sloganları eşliğinde 2. Nakliye Caddesi güzergahından Milli Egemenlik Meydanına yürüdü. Burada şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı Okuyan vatandaşlar, şehitler için dua etti. 

Programın devamında Akhisar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Ulus bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Terör örgütü PKK'ya yönelik sert açıklamalarda bulunan Ulus, Türk Milletinin şehit haberlerine tehamülünün kalmadığını ifade etti. 

Ulus açıklamasında, "Başta Hakkari Dağlıca ve İğdır da olmak üzere son zamanlarda nesepsiz, dinsiz ve zürriyetsiz hainlerin kahpece saldırılarında şehit düşen askerlerimizi ve polislerimizi rahmetle anıyoruz.
Uzun yıllardır güneydoğu ve doğu bölgesinde bölücü faaliyetlerini sürdüren, hükümetin basiretsiz yaklaşımları ile pire iken deve yapılan PKK bölücü terör örgütünün bu eylemleri kelimelerle arzuhalimizi anlatmaya yetmemektedir.
Sorumluluk makamındakılerin televizyon ekranlarına çıkarak aynı sıradan mesajları vermesinin milletimizin acısına tercüman olmadığı aşikardır.

Milletimiz Türk’ün kılıcının, İslam’ın kutlu topuzunun sütü bozuk, soyu zina olan PKK’nın başına ineceği günü heyecanla beklemektedir. Artık şehid haberlerine tahammülümüz kalmamıştır.
Bölücü zihniyetin dağlardaki talebine mecliste verilen tavizler, neidüğü bellisiz bazı hain siyasetçilerin ağzından saçılan salyalar, bölücübaşının İmralı konağından yayımladığı emirler Türk milletini derin bir endişeye sevketmektedir.

Türk tarihinin, Türk dilinin, Türk Vatanının ilelebet savunmanı olan Ülkü Ocakları olarak ilan ediyoruz; bölücüler güvenlik görevlilerimize saldırdıkça, bu millet mazlum yerine konuldukça, memlekette asayiş kayboldukça yüce Türk milletinin uğruna kanımız aksa da her türlü fedakarlığa hazırız. Ne mutlu TÜRK’üm diyene. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun." dedi. 

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünce yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş kalabalığın olaysız bir şekilde dağılması ile son buldu. 


Akhisar Ülkü Ocakları'nın organize ettiği Şehide Saygı yürüyüşü sonrası Milli Egemenlik Meydanında toplanan kalabalık, "Şehitler Ölmez" şarkısının çaldığı sırada duygusal anlar yaşadı.

Posted by Akhisar Press on 9 Eylül 2015 Çarşamba