Akhisar şehir merkezindeki deprem yönetmeliğine uygun olmayan eski belediye hizmet binasını yıkarak yenisini 3 milyon 300 TL’ye mal eden Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi yasaklardan sonra hizmete giriyor.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Akhisar halkımıza verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bizden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çürük raporu verilerek kullanılamaz hale gelen ve yaklaşık 10 senedir şehir merkezinde atıl durumda bulunan Eski Akhisar Belediyesi binamızı, Anıtlar Kurulu kararı ile dış cepheyi değiştirmeden yeniden yapmak şartı ile yıkımını gerçekleştirmiştik.

17 Ağustos 2020 tarihinde başladığımız inşaatı 6 ayda tamamlamayı başardık. Binamız, yüzde yüz belediyemizin şirketi olan Çağlak A.Ş. tarafından kat karşılığına yapıldı. Çağlak A.Ş. bu binayı 3 milyon 300 bin TL maliyet ile bitirdi.

Akhisar Belediye Meclisi kararıyla ‘Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ adını verdiğimiz, içerisinde konferans salonu, sanat atölyeleri, dans salonu, çini kurs odası, müzik ve ses kayıt odası, engelsiz atölye ve çocuk atölyeleri ile birlikte sadece kadınların çalışacağı güzel bir kafesi olan merkezimizi yasaklardan sonra halkımızın hizmetine sunacağız. Akhisar halkına hayırlı olsun” dedi.