Akhisarpress.com

 

Akhisarlı Uğur Leylek Geçtiğimiz hafta önce İstanbul ardından izmirde yapılan CACIB (uluslar arası ırk sıtandartları)yarışmasında başarılarına daha büyüklerini katarak kaldığı yerden devam ediyor.


22-23 eylülde  istanbulda yapılan CACIB uluslar arası ırk sıtandartları yarışmasında ARON VOM BUMERANG adlı erkek köpeğiyle kendi gurubundaiki gündede CAC-TR türkiye şampiyon aday adayı ünvanını aldı,yarışmaya katıldığı diğer köepeği SENTA VOM GESTMOOR adlı dişi köpeğiylede yine kendi gurubunda CAC-TR aldı bu CAC-TR sentanın bir yılı aşan süre içerisinde aldığı 4.cü şampiyonluktu ve senta böylece Türkiye ırk şampiyonu olarak ünvanını elde etti.


Sonrasında 29-30 eylülde İzmir,de yapılan CACIB uluslar arası ırk standartları yarışmasına 5 köpeğiyle katıldı Cumartesi yapılan ilk gün yarışmasında yaş sırasına göre köpekleri. 3-6 ay  Pupy gurubunda yarışan kendi ürettiği ve kendi üretici ismini taşıyan Akhisar,dan Bulut önce kendi gurubu olan av köpekleri gurubunda 1. Tüm gurplardada 2. Oldu.


Dişi köpeği CUNDA VOM BALIKESİR ise kendi gurubu olan yetişkin dişilerde 1.olarak CAC-TR aldı ve buda SENTA gibi CUNDA,nın 1 yılı aşan sürede aldığı 4.CAC-TR Türkiye şampiyon adayı ünvanıydı ve CUNDA,da senta gibi yetişkin dişiler gurubunda Türkiye ırk şampiyonu oldu.


Diğer köpeği ARON VOM BUMERANG yetişkin erkeler gurubunda CAC-TR aldı  sonrasında BOB yani kendi ırkındaki tüm  erkeklerle girdiği yarışmada BOB-2 oldu yani erkekler arasında 2. oldu.


Ertesi gün yani Pazar günü yapılan yarışamada yine ilk pupy gurubunda bu defa dişi yavrusu Akhisar,dan Barby gurubu 2. Olarak tamamladı.


Şampiyon gurubunda yarışan Türkiyenin en başarılı ve her türlü yarışmaların en büyü favorisi tabiri cayizse Uğur Leyleğin  gözbebeği o benim oğlum diye bahsettiği köpeği (NARZİSS)  Anton Vom schlauer-hedıgraben şampiyon erkekler gurubunda CACA-TR ile 1. Oldu daha sonrada tüm kurzhaarlar içerisinde 3. Oldu.


Geldik Pazar gününe damgasını vuran Uğur leyleğin yeni göz bebeği   ANTONUN velihat dediği Aron Vom Bumerang önce girdiği yetişkin erkekler gurubunda  CAC-TR 1.tüm erkek kurzhaarlar içierisinde,sonrasında tüm kurzhaarlar içerisinde BOB 1.sonrasında sadece ferma veren av köpeklerinin olduğu gurupta gurub birincisi BOG-1 daha sonra yarışmaya katılan kendi gurup 1. Lerinin içindede herkezin taktiri ayakta alkışladığı bir performansla yarışmanın en iyisi yani BİS 1. Oldu


Ayrıca Uğur Leylek'in kızı Ecem Leylek girdiği junior yarışmacı gurubunda ikici olarak babasının izinde yürümeye devam ettiğini gösterdi


Ve şöyle söylenebilirki  Akhisarlı Uğur Leylek rüzgarı izmirde kasırgaya dönüştü.


Uğur leylek yaptığı açıklamada "öncelikle kızım Ecemle her yerde olduğu gibi burardad gurur duyuyorum kızım seni çok seviyorum. köpeklerimi aslında kendimi çok zorluyarak yarışmalara hazırlıyorum onlara vakit ayırıp eğitimleri yanında çok iyi beslemek gerekiyor fizik ve kas yapısının düzgünlüğü bu yarışmalarda çok çok önemli yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum.


En çok sevindiğim ve gurur duyduğum şey iseyarışmanın en iyisi seçilen köpeği  Aron Vom Bumerang pupy gurubunda yarışan köpekleri  Akhisar,dan bulut,Barby ve cunda nın  türkiye doğumlu köpekler olması idi sistem sayesinde ürettiğim ve üretilen köpeklerin Avrupa sıtandartlarının üzerinde köpekler olması benim için çok büyük onur ve gurur oldu.


Son olarak kendi eğitim videolarının,yazılarının olduğu  vep sitesinin  www.kurzhaarvomakhisar.com reklam bölümüne Akhisarlı firmaları davet ediyor.desteklerinden dolayı Akhisar halkına  çok teşekkür ediyorum dedi."