Akhisarpress.com - Akhisar’da Belediye ve Celal Başar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu arasında yapılan bir protokolle , 7-10 yaş arasında 6617 kız ve erkek öğrencinin fiziksel uygunluk parametreleri ölçülerek uzun süreli ve kalıcı bir “e veri tabanı” oluşturmak için protokol imzalandı. Bu projenin Türkiye’de bir olduğu belirtilirken, testten geçen öğrencilerin, hangi spor dalına uygun beden yapıları olduğu belirlenmiş olacak.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu adına Doç.Dr Mehmet Göral’ın bir yıl süreli proje protokolün imza töreni Belediye encümen Salonunda yapıldı. Protokolün imza Törenine Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Lüksek Okulu öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Selhan Özbey, Yrd.Doç.Dr Pınar Güzel, Belediye Halkla ilişkiler müdürü İbrahim Topaloğlu ve ekibi katıldılar.

Akhisar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, proje çalışmalarında salon temininde, verilerin kaydedilmesi için bilgisayarlar, yapılan testlerin kaydedilmesi için kameralar, anaerobik gücün ölçülmesi için fotosel, 20 metre mekik testleri için cihaz ve kronometreler, proje görevlileri için araç ve konaklama yerleri, ekip kıyafetleri, kırtasiye malzemeleri, fotokopi cihazları, öğrenciler için T-shirt, şort ve şapkadan oluşan kıyafetler, katılım sertifikası düzenlemesi sağlayacaklar. Projenin Bilimsel alanında Doç.Dr.Mehmet Göral, (Proje Yürütücüsü, Resmi gerekliliklerin yürütülmesini), Yrd. Doç. Dr. Selhan Özbay, Yrd.Doç.Dr. Pınar Güzel ve Yrd.Doç.Dr.Nurten Dinç (Bilimsel etkinlikler ve Akademik çalışmalar), Öğr.Gör. Gülay Gezer (Atletizm Branş Koordinatörü), Arş.Gör.Sinan Seyhan Arş.Gör.Naci Kalkan, Arş.Gör.Tolga Beşikçi (Saha uygulama), Ender Soykan (Saha uygulaması ile Akhisar Belediyesi-BEYSO-İlçe Milli Eğitim koordinasyonu) görevli bulunuyorlar.