Rehber programının sunucusu Mert Savaş, Akhisar programında zeytinden, köfteye, doğasından, mahallelerine kadar uzanan çekimleri iki gün sürdü.

Program çekimlerinin birinci gününde Akhisar’ın zeytinini konu edildi. Dereköy Mahallesinde Gizem Yağ Fabrikası sahibi Tuncay Bilen ile gerçekleşen röportajda zeytinin dalından sofraya yolculuğu anlatıldı. Egenin en genç Muhtarı, aynı zamanda Türkiye’nin en genç Kent Konseyi başkanı olan Gökçeahmet Mahallesi Muhtarı Muhammet Mustafa Özdemir’in konuğu olan ekip, Gökçeahmet Mahallesinde üretimi yapılan bamya ve yöresel ürünlerin çekimini yaptı.

Ertesi gün Akhisar’ın köfte ve kahvaltısını konu alan program, Zeytinliova yolu üzerindeki Balkan Sofrası’nın konuğu oldu. Burada işletme sahibi ve aynı zamanda Balkan Göçmenleri Derneği başkanı olan Tunay Gül, sunucu Mert Savaş’a göçmen müzikleri eşliğinde kahvaltı ve köfte gibi birçok yemeğin tanıtımını yaptı.

Akhisar’ın genel kültür ve turizmini Akhisar Belediye başkanı Besim Dutlulu ile Tepe Mezarı’nda konu alan Mert Savaş, burada Dutlulu’dan genel bilgiler aldı. 

Akhisar’ı özel olarak konu alan Rehber programı 1 Aralık Pazar günü saat 13.30’da Teve 2 ekranlarında yer alacak.