Akhisar Ticaret Borsası’nın öncülüğünde bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenliği programı açıklandı. 

Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret Odası ve Akhisar Belediyesi’nin katkılarıyla her yıl Akhisar zeytinin ulusal basında büyük yankı uyandırmasını ve Akhisar zeytinin kalitesinin tanıtımı için büyük önem arz eden Zeytin Hasat Şenliği bu yıl çok faklı bir program ile yapılacak. 

24-26 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Hasat Şenliği ilk olarak 24 Ekim’de gelen misafirlerin ağırlanmasından sonra, 25 Ekim’de Bakır mevkiinde 1650 yaşındaki Türkiye’nin en yaşlı zeytin ağacının altında zeytin hasatı ve halkında katılacağı programda kazanlarda pişirilen yemek ikramı yapılacak. 

Programda daha sonra zeytinin hasadının ardından nasıl işlendiğini göstermek adına, toplanan zeytinler öğleden sonra Bakır’da bulunan Sedat Altay Zeytinyağ fabrikasında zeytin sıkılma işlemi yapılacak. 

Bu sene çok renkli bir Hasat programı yapmak istediklerini belirten Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, 26 Ekim Pazar günü ise Gölet’te tüm halkında katılımı ile çimlerin üzerinde doğal bir kahvaltı programı yapacaklarını belirtti. 


Akhisar Haber, Press Haber