20 Şubat 2022 tarihinde saat 14:00 da Ziraat Odası Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal, Kızılay Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci, Turgutlu Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Soma Şube Başkanı Aziz Günal, çok sayıda üye ve gönüllü katıldı.

Mevcut Başkan Cavit Gümüş'ün açılış konuşmasını yaptığı Genel Kurul, Divan Başkanlığına Raşit Uran'ın Başkan Yardımcılığına Necdet Erikçi katipliğe Ünal Çeçen ve Ali Gümüş'ün seçilmesiyle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam eden süreçte gündem maddelerine göre 2019-2020-2021 yıllarına ait faaliyet ve denetçi raporu,2022-2023- ve 2024 yıllarına ait eylem planı ve bütçe teklifi okunup onaylandı. Cavit Gümüş Genel Kurul Konuşmasını gerçekleştirdi. Gümüş konuşmasında “1868 tarihinde savaş alanında yaralanan yada hastalanan askerlere hiçbir ayırım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğan Kızılay Milletimizden aldığı güçle sadece savaşlarda değil ,afetlerde kıtlıkta, hastalıkta, göç hareketlerinde, tüm olağan üstü koşullarda yaraları sarmaya ,koşan ilk kurum olmuştur .

7 Temel İkesi İnsanlık, Ayrım Gözetmemek, Tarafsızlık, Bağımsızlık, Gönüllü Hizmet, Birlik ve Evrensellik anlayışıyla  Acının yaşandığı her yere iyiliği ve insan sevgisini taşımış bunu yaparken de insanlığın ortak değerlerinden bir an olsun ayrılmamıştır. Her nerede görülür ise hiçbir ayırım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insan hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini  sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı işbirliğini ve sürekli barışı getirmeyi gaye edinmiştir. Değerli misafirlerimiz, deprem, yangın gibi doğal afetler,ve pandemi ile geçirdiğimiz 3 yılda Siz üyelerimizin, gönüllü arkadaşlarımızın ve hayırseverlerimizin destekleriyle İlçe genelinde yürüttüğümüz insani yardım  çalışmalarıyla Kızılay Şubemizi hep birlikte ilçemizin parmakla gösterdiği bir kurum haline dönüştürmenin gururunu yaşıyoruz. Muhterem üyeler ve değerli misafirlerimiz.17 Şubat 2019 yılında bize vermiş olduğunuz, tüm gayretimizle sahip çıkmaya çalıştığımız emanetinizi bugün siz saygıdeğer üyelerimize teslim ediyoruz. İnsanlık için ,Kızılay için güçlü Türkiye ve Güçlü Kızılay hareketine destek için Genel Kurul Salonumuzu şereflendiren Tüm konuklarımıza, üyelerimize ve gönüllülerimize şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına saygı ve sevgilerimi sunar Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Manisa Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal ve Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci'nin yaptıkları konuşma sonrası seçime geçildi. Tek liste ile seçime giden Cavit Gümüş katılım gösteren 35 üyenin tamamının oyunu alarak güven tazeledi ve tekrar başkanlığa seçildi. Başkanlığını Cavit Gümüş'ün yapacağı Yönetim Kurulu ise İbrahim Demirel, Süleyman Uran, Yılmaz Derin, ve Süleyman Güvendiren'den oluştu.