Türk Kızılay Akhisar Şubesi, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından depremzedeler için, yardım kampanyası başlattı.

Mesai saatleri içerisinde çadıra vatandaşların destek bırakabileceklerini ifade eden Türk Kızılay Akhisar Şube Başkanı Cavit Gümüş yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Elazığ ve Malatya’da olan 6.8 mağdur olan halkımızın yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bu sebepten burada bulunmaktayız. Oradaki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan özellikle belirttiriyoruz ki acil durum listesi, battaniye, ısıtıcı, gıda kolisi, hijyenik kolisi daha da önemli olan giysilerin hiç kullanılmamış olması gerekiyor. 2. El eşya getirenler çok var sağ olsunlar. Onların da ihtiyacı gerçekse sosyal hizmetler biriminde toplanıyor onları da oraya  yönlendirebiliriz. Şuanda belediye önüne çadırımızı açtık. Akhisar’da şuanda çadır kurumu yok merkezde. Çünkü AFAD biraz daha bu işte hassayetli toplu çadır yerleri kurulması gerekiyor.  Şuanda belediyemiz sağ olsun sosyal yerleri açtığı için gerek duyulmadı şuanda. Köylerde şuanda belli noktalarda çadırlarımız var. Halktan talepler var ama bunun önüne geçemeyiz çadırlar küçük toplanma çadırlarda da o büyük çadırlarda da insanlarım durmaz çünkü herkes bireysel istiyor çadırı. Akhisar olarak bizim ona ihtiyacımız yok. Biz bu depremi atlattık. Bizde sevindirici haber şuan da can kaybı olmaması biz şuanda Elazığ’a ve Malatya’ya destek çıkalım şuan.

Biz bir hafta burada çadırımız açık akşam mesai saatleri içersin de  bizde buradayız. 24 saat telefonlarımız açık.  0533 350 4929 – 0236 412 0490 – 0533 421 9219 – 0533 213 9812 bu numaralara da ulaşabilirler. Zeytin, zeytinyağı bunun gibi ihtiyaç var. Çünkü ilk önce insanların barınmasını hallettikten sonra yaşamak için gıda ihtiyaç var. Giyim eşyasından ziyade battaniye, döşek yani insanların yatmakta kullanabileceği bu tip ürünler ihtiyacımız var. Nakit olarak da şartlı bağış yapabilirler. Makbuz karşılığında yapabilirler” dedi.