TÜRFAD Akhisar Şube başkanı Nurullah Zağlı, Onursal başkan Mimar Yılmaz Atabarut,  yönetim kurulu üyeleri H. İbrahim Doğan, İbrahim Arslan, Ali Bulanık, Mehmet Haşlaker, Memiş Büyük, Yusuf Çalışkan, Vedat Helvacıoğlu Emin Ali Otal karşıladı. 

Ziyarette konuşan TÜRFAD İzmir Şube Başkanı A. Bahri Vreskala;" Gerçekten spora gönül verenler ve hizmet edenler ile çalışıyoruz. Benim görevim sırasında başlattığım 5-6 yıldır uğraştığım ama başaramadığım bir düşüncem vardı. 6 yıl evvel yurtdışına giderken spor gazetesi aldım. Koca koca puntolarla Türkiye Dünya birincisi yazıyordu, nerede dopingde. İçeriğini okuduğumda doping yapan çocukların Türk vatandaşı olan sporcuların çoğu devşirme ve yabancı sporculardı. Özellikle son dönemde Fenerbahçe basketbol takımı Avrupa şampiyonu oldu, bir tane Türk çocuğu yok. Galatasaray geçen sezon kendi ligimizde 11 tane yabancı çıkardı. Yetmedi utanarak itiraf ediyorum geçen 6-0 yenildiği maçta iyi ki yenildik dedim. Galatasaray gibi kaliteli takıma bu yakışmaz. Benim iddiam yabancı devşirme sporcu benim çocuğumun önünü kapatıyor, yani yabancıya yenilen bir takım olduk biz. Bu kavgam devam ediyor, genel merkeze sundum ve geçen hafta özel toplantımızda deklarasyon hazırlayacağız ve basına duyuracağız. Başarır mıyız bilemem ama Türk gencinin önünü kapatan zihniyetin düzeltilip toparlanmasıdır. Bizim gençlerimizin önünü kapatan bu zihniyete ben İzmir olarak kampanya başlatmak istiyorum. Biz TÜRFAD olarak bu konularda yol alır, federasyona düşüncelerimizi aktarırsak ve bu konuda karar alınırsa bana göre TÜRFAD görevini yapan bir kurum olur diye düşünüyorum" dedi. 
TÜRFAD Akhisar Şube başkanı Nurullah Zağlı;" Geldiğiniz için çok gururlandık, geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. TÜRFAD olarak biz Akhisar futbolunda ve Akhisar sporunda kültürüne, tarihine ve emeği geçenlere saygı duymasını ve bir spor kültürünün oluşmasına öncülük etmek istiyoruz. Burada eksik olan bu. Emeği geçen arkadaşlara gerekli değerin verilmediğini düşünüyoruz. İkinci olarak da ülkemizde sporda iyi bir yere gitmiyoruz. 11 futbolcumuzun da yabancı olması bizi en çok rahatsız eden nokta bu ayrıca İstiklal Marşı okunduğu zaman statlarımızda yabancı futbolcuların kimisi gülüyor kimisi arkadaşınla şakalaşıyor. Bunu bize millet olarak saygısızlık olarak görüyorum ben ve TÜRFAD olarak bunu gündeme getirecektik. Normal maçlarda milli maç haricinde İstiklal Marşı okunmasının yasaklanması teklifini götürmek istiyoruz. Çünkü bu yarardan çok zarar veriyor. Gelecek nesillerin de bu konuda yozlaşmasına neden oluyor. Bu konuda da TÜRFAD’ın öncülük yapmasını bekliyoruz. Ayrıca gençlerimizin önünü açmak için gerek yerelde gerek Türkiye çapında takımlarımızın gençlerimize sahip çıkıp onların önünü açmalarını sağlamaya çalışmaları gerekiyor. Akhisar futbolunda da görüyoruz. O kadar kalitesiz yabancı futbolcular var halbuki Akhisar’ımızda bir spor kültürü var, yetenekli çocuklarımız çok diyerek sözlerini tamamladı. 

Ziyaretten sonra TÜRFAD İzmir Şube Başkanı A. Bahri Vreskala ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Akhisar'da spor tarihini gün yüzüne çıkaran spor araştırmacısı İbrahim Macana'nın çalışmalarıyla oluşan Spor müzesini ziyaret ettiler. Daha sonra eski TFF üst klasman temsilcisi ve Köfteci Ramiz yönetim kurulu üyesi Av. Birtan Taşkınlar'ın daveti üzerine Köfteci Ramiz'lerde öğle yemeği yediler.