TÜMSİAD’ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten BAŞAY, Manisa’nın zirai ve sanayi alanlarında önemli yatırımlara sahip olduğunu, IPARD projesi kapsamında da kırsal alanlardaki yatırımcıların desteklenmesi için ellerinden gelen özveriyi gösterdiklerini söyledi.

Başvuru kabul tarihleri 12 Ocak – 10 Şubat 2015 arasında olan TKDK’nın 13. Çağrı ilanının süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, balıkçılık ürünlerinin işlenmesi , tarım ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, yerel ürünler ve kırsal turizm ana başlıkları altında toplandığını belirten BAŞAY, hibe desteklerinin, nüfusu yirmi binin altında olan yerleşim birimlerini kapsadığını önemle vurguladı.

BAŞAY, TKDK’ nın temelde tanıtım, proje ve ödeme birimlerinden oluştuğunu, yatırımcıya tesisin inşası, modernizasyonu veya kapasite artırımı konusunda demirbaş alımlarında destek olduklarını belirterek, yatırımcıların projeyi hazırlama süreçlerinde alacakları danışmanlık hizmetlerinin de belli oranda desteklendiğini, kaynakların yerinde değerlendirilmesi açısından projelerin incelenmesi ve denetlenmesinde özenli davrandıklarını söyledi.

Çevre illerdeki yatırımcıları da bölgeye çekmeye çalıştıklarını söyleyen BAŞAY, Manisa’nın kırsal turizm için oldukça elverişli olduğunu, bu alanda etkileyici
projeler beklediklerini söyledi.

Atila BAŞAY, Manisa ve ilçelerinde önemli yapılanmaya sahip olan TÜMSİAD’ ın  IPAR projesinden yararlanmak isteyecek olan yatırımcılar açısından TKDK ile arasında köprü oluşturacak önemli bir kuruluş olduğunu sözlerine ekledi.