8 Mart Kadın Dayanışma Derneği üyeleri Akhisar’da “ Kadın El Emeği Pazarı” kurulması için topladıkları imzaları Akhisar Belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak’a iletti.

8 Mart Kadın Dayanışma Derneği üyeleri Akhisar Belediyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıda Selma Özaslan ; “8 Mart Kadın Dayanışma Grubu olarak Akhisar’da 3886 kadınla yaptığımız anket sonuçlarını Akhisar kamuoyu ve tüm kurumsal muhatapları ile paylaşmıştık. Anket sonuçlarımızın içerisinde en çarpıcı sonuçlardan biri de ankete katılan kadınlarımızın %90’ından fazlasının kadın el emeği pazarı kurulsun talebine evet demesidir. Kadınlarımızın bu talebinin yoğunluğu üzerine Grubumuz tarafından imza kampanyası başlatılmış, Akhisarlı kadınların ve Akhisar kamuoyunun yoğun desteği sağlanmıştır. Kadın el emeğinin ekonomiye kazandırılması ve kadınların ev ekonomisine katkı sağlayabilmesi amacıyla başlattığımız imza kampanyamız 2 hafta sürmüştür. Bu süre içerisinde farklı alanlardan ve mahallelerden imza atarak destek veren 2616 duyarlı Akhisarlı’ya kamuoyu önünde şükranlarımızı sunuyoruz. 2616 adet ıslak imzalı dilekçemizi bugün Belediye Başkanlığına sizlerin önünde teslim ediyoruz. Yerel idarecilerimizin, kadınlarımızın bu konudaki talebine uygun çözüm önerileri üreteceğine olan inancımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bugün burada bulunan ve ev ekonomisini el emeği ile sağlayan talebin asıl sahipleri olarak bize destek veren Akhisar halkına ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Sonrasında Akhisar Belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak’ı ziyaret eden grup burada topladıkları 2616 ıslak imzalı dilekçeyi teslim ettiler.

Daha önceden park içi ve Çarşamba pazarı içinde kadınların el emeklerini satabilecekleri alanların bulunduğunu ifade eden Akhisar Belediye Başkan yardımcısı Latif Çakmak, bu yapının kurumsal alt yapısı ve fiziki şartlarının iyi olmamasından dolayı kapandığını söyledi. Daha önceden bu şekilde örgütlü bir talebin kendilerine gelmediğini de sözlerine ekleyen Çakmak; “Alt yapıyı iyi kurarak elimizden geleni yapacağız.” Dedi.