Akhisar Ticaret Borsası üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Gülbeyaz-ı Ziyafer restoranda düzenlenen ve yoğun katılımın yaşandığı iftar yemeğine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir’de iftar yemeğine katıldı. 

İftar yemeği sonrası Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat bir konuşma yaptı. Ticaret Borsası olarak Akhisar’ın kalkınması ve gelişmesi için yapılan bütün işlere destek verdiklerini söyleyen Alhat, üyelerine de teşekkür etti. Başkan Alper Alhat konuşmasında, “Kıymetli Misafirlerimiz,sizleri, şahsım ve Akhisar Ticaret Borsası adına gönül dolusu muhabbetle selamlıyorum.

Bu sene yine her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz, üyelerimizle ve   siz çok değerli dostlarımızla birlikte olma fırsatı bulduğumuz  İftar yemeği ve ödül törenimize hoş geldiniz. Bizlere şeref verdiniz.

Biz geleneksel olarak her yıl kendi muhasebemiziyaparız. Bu nedenle geçtiğimiz ödül töreninden  bugüne yaptıklarımızın bir kısmına değinmek istiyorum.
Öncelikle yerel kalkınmaya odaklandık. Bunun için deBorsamızın hizmet kapasitesini artırdık.
Borsamızın işlem hacmini bir önceki seneye göre %70 artırarak  777 milyon TL’den 1milyar 320 milyona çıkarttık. Böylece borsalar arasında sıralamamız da 37’ye yükseldi.
Bu başarı da emeği olan siz değerleri üyelerimize çok teşekkür ederiz.
Şehrimiz için olumlu sonuçları olacak birçok projeye destek verdik.Akhisar Zeytini İyi Tarımdır Projesi,Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi, Zeytin ve Zeytinyağ Rekolte tahmini projesine destek olundu
Ayrıca Akhisarımızı marka şehir yapmak için hazırladığımız Markalaşma projemizi  KOSGEB Manisa Hizmet Müdürlüğü’ne bu ay teslim ediyoruz. Bu projeyle üyelerimize çok büyük kazançlar sağlayacağımızı umuyoruz.Bu proje sayesinde üyelerimiz rakipleriyle daha kolay rekabet edebilir hale gelecekler ve bunun için gerekli olacak tüm danışmanlık hizmetleri tarafımızdan sağlanacaktır.
“Zeytin de pirim”  lobi faaliyetlerimize yıl boyunca devam ettik ve bu konuda kendimizi en iyi şekilde anlatarak, sona yaklaştık.
Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılarak üyelerimizin  ve ürünlerinin tanıtımını yaptık.
Bu sene  Akhisar ve Kırkağaç kaymakamlıklarımız , Belediyelerimiz, Ziraat odalarımız Akhisar Ticaret ve Sanayi odamızın destekleri, üyelerimizin ve halkımızın coşkulu katılımı ile Hasat şenliğimizi gerçekleştirdik.

Ulusal ve yerel basında toplamda 1065 haberde yer aldık. Böylece Türkiye’de çok daha fazla kişiye ulaştık.
Borsamızın kotasyonuna yeni ürünler kazandırdık. Canlı hayvan, büyük ve küçük baş hayvanlar, kırmızı et, beyaz et, kurutulmuş domates ve orman ürünlerinden odun, tomruk ve kereste artık borsamız kotasyonunda. Şehrimizin ürün çeşitliliğine destek vermek, tarımı geliştirmek öncelikli hedeflerimizdendir.
Biz hizmet için buradayız,Hizmete de devam edeceğiz.

Çevreyi önemsiyoruz.
Zeytinden çıkan karasuyun çevreyi kirletmeden ve ekonomiye kazandırılarak doğal gübre olarak kullanılması için başlattığımız projemizin sonuna geldik ve meyvelerini almaya başladık. Ayrıca Akhisar TSO ile birlikte pirina tesisi yapılması çalışmalarımız hızla devam etmekte
Temiz bir çevre hepimizin hakkı.

Akhisar’ın sesinin yurtdışında daha gür çıkması için küresel ilişkilerimizi genişlettik.
• TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak , Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2015 yılı kongresine onur konuğu olarak katıldık.  Orada yaptığım konuşmada Türk zeytin ve zeytinyağını, Ukrayna’daki raflarda görmek istediğimizi belirterek Oda’lar arasındaki çalışmalara ivme kazandırmak için "komite" kurulmasını önerdik. Çünkü kaybedecek vaktimiz yok.
• Sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam ettik
• Akhisar Üniversitesi yapımı için sayın Emin Demirci başkanlığındaki, bir önceki  Yönetimin Kurulu’nun  taahhüt etmiş olduğu  200 bin tl’yi üniversite inşaatı için aktardık .
• 54  üniversite öğrencisine yıl boyunca burs veriyoruz.
• İlköğretimde okuyan yaklaşık olarak 1000  öğrencimize eğitim yardımı yaptık.Çünkü geleceğimizin en önemli aktörleri olacak olan çocuklarımızı çok önemsiyoruz.
• Organ bağışında Akhisar’a teşekkür gecesine destek olduk.
• Daha huzurlu ve refah içerisinde yaşamamız için gece gündüz demeden canla başla çalışan emniyet teşkilatımıza Akhisar Ticaret ve Sanayi odası ile birlikte araç hediye ettik

Tüm bu saydığım işleri ve daha sayamadığım pek çoğunu, sadece geçtiğimiz temmuz  ayından bu güne kadar olan bir yıllık süre içinde yaptık.
Bütün bunları 435 üyemizin ve paydaşlarımızın desteği ile Birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı ile,işte burayı dolduran sizlerle birlikte başardık. 
Ayrıca, çalışmalarımızda hep yanımızda olan  sayın valimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza,siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm paydaşlarımıza Akhisar Ticaret Borsası olarak teşekkür ederiz.
2015 seçimleri sona erdi.Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı.Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız. 

Kıymetli Misafirler
Bizim doğalgazımız, petrolümüz yok.Ama dağları delen, ufkun ötesini gören, imkânsızı mümkün kılan cesur insanlarımız var.

Bizler karamsarlığa kapılamayız, bizler umutsuzluk içinde olamayız.Biz şehrimize ,ülkemize hizmet sevdasıyla gecesini gündüzüne katanlarız.Biz dualarla dükkânını açan, siftahını besmeleyle yapan, hamdolsun demeden kepenk kapatmayan tüccarlarız.
Biz bu toprakların çocuklarıyız.

Rahmetli Özal diyordu ki “Bizim insanımız ateş gibidir. Dokunduğu yeri yakar. Yeter ki engel olmayalım.”İşte o engeller kalktıkça biz ürettik. Biz ürettikçe dünyayla rekabet ettik.
Biz dünyayla rekabet ettikçe, işçimiz kazandı, halkımız kazandı, şehrimiz kazandı, ülkemiz kazandı ve  kazanmaya devam edecek.
 Nereden nerelere geldik, daha da ileri gideceğiz. Emekliyorduk, yürüdük, şimdi koşuda herkesi geçeceğiz.
Çalışacağız, üreteceğiz, rekabet edeceğiz, bu şehri daha da zenginleştireceğiz.
 İhracatı artıracağız Türkiye’de Dünyada tanınan en az “10 Akhisar markası” kazandıracağız.
Davamızda, sevdamızda Akhisar. Allah’ın izniyle hep birlikte başaracağız.Aynı ruh aynı heyecan ile başaracağız!
Ayrıca Bu sene  tarihi değiştiren Çanakkale destanının 100. yılındayız. Varlığımızı borçlu olduğumuz  Çanakkale'de ve sonra Milli Mücadele'de canlarını ortaya koyarak bize bu vatanı kazandıran, başta “Anafartalar kahramanı” Mustafa Kemal olmak üzere, Fevzi Çakmak’ı, Kazım ve Fahrettin Paşaları, Nusret’in kaptanı Tophaneli Hakkı Yüzbaşı’yı, Seyit Onbaşı’yı ve kahraman Mehmetçiği rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.
Bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Akhisar’daki zeytin işletmelerimizin teneke ambalaj ihtiyacını karşılayan ve bu gece sizlere sunduğumuz küçük hediyelerimizin teneke ambalajlarını hediye eden Sarten Ambalaja,iftar menümüzün oluşmasında ve her aşamasında emeği geçen sayın Hakan Füzün’e, yediğimiz güzel pideler için Sayın Ufuk Merde’ye ,Ziyafet Retauranta, Kirazlarımız için Alaşehir Ticaret Borsamıza, Yönetim Kurulu ve Meclisimize ve çalışma ekibime emekleri için teşekkürlerimizi sunarım.

Allah gönlümüzü zengin, emeğimizi ve kazancımızı bereketli,  birlik ve beraberliğini daim kılsın. Yolumuz açık olsun. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” Dedi. 

İftar yemeği programının sonunda ise Akhisar Ticaret Borsası olan 30 işletmeye 4 katogoride ödül verildi.