Akhisar Belediyespor Taekwondo takımı yıl sonu yemeğinde buluşarak 2014 yılında elde ettiği başarıları kutladı.

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salonda düzenlenen geceye Manisa Taekwondo İl Temsilcisi Gökay Budak, Manisa Başar Spor Kulübü Başkanı, Antrenörü ve Gençler Milli Takım Antrenörü Süleyman Başar, ATSO Diş Hastanesi Baş Tabibi Hüseyin Tavlı, Akhisar Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Karabacak, Gelir Müdür Bekir Koyun ve Trafik İşleri Sorumlusu Mehmet Alacak gecenin onur konuğu olarak davetliler arasında yer aldı.

Akhisar Belediyespor Taekwodno Antrenörü Hüseyin Yüksel; “Akhisar Belediyespor Türkiye’de 18 kulüpten birisi olup bünyesinde güreş, basketbol, taekwondo ve engelli halter takımı ile beraber Türkiye’mizin en üst noktasında gurur kaynağı olmaktan iftihar ediyoruz. Bu akşam da inşallah 2015 yılını güzel duygularla giriş yapmak istiyoruz. Taekwondo takımımız da 2014 yılı içerisinde ciddi anlamda yıl boyu gece gündüz demeden ve kendilerinin ciddi anlamda çok özveri ve fedakarlıklarla haftanın 6 günü yaz-kış antrenman yaparak seviyeyi en üste çıkarmak isteyen sporcularımızın yorgunluğu atmaları ve bu yorgunluğun üzerine de 2015’i hedefleyerek bu moral yemeğini tertipledik. İnşallah 2015 yılı içerisinde de hedeflerimize ulaşarak çocuklarımızın sosyal ve sportif kimliğini geliştirerek hem kulübümüzü hem de ilçemizi ve aynı zamanda ilimizi, sporun gelecek fahrilerini yetiştirmeye gayret edeceğiz. Tabiki bu yolumuz da başta Belediye Başkanım Salih Hızlı ve kulüp başkanım Hüseyin Eryüksel, mesai arkadaşlarım, daire müdürlerime beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Taekwondo kökenli olduğunu ifade eden Manisa Taekwondo İl Temsilcisi Gökay Budak ailesinden aldığı sevgi ve terbiyenin yüzde 50’sini Taekwondo’dan gördüğünü kaydederek; “Taekwondo da bayrağımıza saygı, büyüklerimize karşı saygı, hocalarımıza karşı saygımızı kazandık. İnşallah bunda sonra da çocuklarımız da bunları kazanacaktır” dedi.

Manisa Başar Spor Kulübü Başkanı, Antrenörü ve Gençler Milli Takım Antrenörü Süleyman Başar, uzun yıllardır Türkiye Taekwondo Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Milli Takım Antrenörlüğü yaptığını dile getirerek; “öncelikle federasyon başkanımız Metin Şahin’in çok selamı var. Akhisar’ın ve Akhisar Belediyesi Spor Kulübünün bizim federasyonumuzdaki yeri çok büyüktür. Bizler uzun yıllar çoğu faaliyetimizi Akhisar’da yaptık, buradaki Hüseyin Yüksel hocamızın emeği çok fazladır. Çünkü bu tür müsabakaları organize etmek çok zordur. Hüseyin Yüksel hocamız son 4 yılda ciddi anlamda bir müsabık bir ekip yetiştirdi. İşine çok sadık artık bizler hızına yetişemiyoruz. Çünkü son dönemde alınan bir Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye ikinciliği ve Uluslar arası dereceler ve şimdi bir sürpriz var Şubat ayında Antalya’da Minikler Avrupa Taekwondo Şampiyonası yapılacak. Bu takımın kadrosunda Akhisar’da iki sporcu var” dedi.

Son olarak söz alan Taekwondo duayenlerinden ATSO Diş Hastanesi Baş Tabibi Hüseyin Tavlı taekwondo dünyasının Türkiye’deki ve Akhisar’daki gelişiminden ve şuanda geldiği noktalardan bahsetti. Program sonunda ise 2014 yılı içerisinde ulusal ve uluslar arası yarışmalarda dereceye girerek madalya alan öğrenciler tanıtıldı. Tek tek kürsiye çağırılan sporculara madalyalarını aileleri taktı.