Akhisar Ziraat Odası yeni alanlarda hizmet vermeye devam ediyor. Tarımsal Danışmanlık çalışmalarına programlı bir şekilde başlamış olup, Ziraat Odasının her danışmanı 2013 ÇKS’ ye kayıtlı olan 50 üreticiden sorumlu olacak ve çiftçisine ulaşıp sorunlarını dinleyip, budama, gübreleme, toprak numune alımı hususunda tatbiki olarak bilgilendirecektir. Akhisar Ziraat Odası bünyesine dahil ettiğiTarım danışmanları, Zir. Müh. Aytekin Değirmenci(Tarla Bitkileri), Zir. Yük. Müh. Derya Cansoy (Bitki Koruma), Zir. Müh. Sait Kaya(Tarımsal Yapılar ve Sulama), Zir. Müh. Ali Can Yiğit (Toprak), Zir. Müh. Suzan Şen(Bahçe Bitkileri) ve Tarım Danışmanı Yöneticisi Zir. Müh. Ece Kömür(Bitki Koruma) çiftçilere hizmet sunmaya başlamış olup danışmanlık hizmeti vereceklerdir.

Akhisar Ziraat Odası BaşkanıAhmet AKBUĞAyaptığı açıklamada “ Bundan sonra çiftçilerimizebitkisel üretim aşamasında da teknik hizmet vereceğiz.Budama, gübreleme, sulama, toprak örneği alma, ilaçlama tekniği ve reçete yazımı konusunda,istihdam ettiğimiz ziraat mühendisleri, üreticinin tarımla ilgili sorunlarıyla,üretimin başlangıcından hasadın sonuna kadar yakından ilgilenecekler ” dedi.

Tarımsal Verimlilik ve Kalite Laboratuvarında toprak, yaprak ve su analizlerini Zir. Müh. Tuncay Özcan, Kimyager Tuğba Ursavaş, Laborant Özge Günay ile birlikte tüm hızıyla hizmet vermeye devam etmektedir.Akhisar Ziraat Odası Teknik personelleriyle Bölgemiz üreticilerine kaliteli hizmet vermeye devam edecektir.