Akhisar’da tarihi Paşa Camisi  depremden dolayı ile minaresindeki çatlaklar nedeniyle ibadete kapatıldı. Merkeze  bağlı  Karabörklü  mahallesinde bulunan cami ve  minaresi de yıkıldı.

Bir külliye olarak , hanı, hamamı, imareti ve cami olarak  yılında 1469 yapılan Paşa Camisi Akhisar merkezinde Tahtakale mevkiinde bulunuyor. Paşa Camisinin  minaresi 1993 yılında yıldırım düşmesi sonucu yıkılmış, gazeteler de haber olarak yayınlanmıştı.

Belediye inşaat mühendislerinin, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından  veriler ilk rapor doğrultusunda Paşa Camii ibadete kapatıldı. Belediye tarafından  minarenin bulunduğu tarafta bulunun Zühre Tunalı Parkı ve çevresi barikatlarla kapatıldı.

İlçe Müftüsü  Sami Türker Akhisar ve Kırkağaç merkezli depremlerin  sürdüğünü belirterek,  “ Camilerimizi, merkezde ve mahallerimizde devamlı kontrol ediyoruz. Karabörklü mahallemizdeki camimiz ve minaresi ağır hasar görünce yıkılması kararı uygulandı. Tarihi Paşa camimizin minaresinin şerefesinin üzerindeki bölümde çatlaklar oluştu.  Belediyemizin  yetkili birimi tehlikeli bulduğu için şimdilik cami ibadete kapatıldı. Önümüzdeki günlerde daha geniş bir çalışla sonunda yetkililer kararlarını verecekler. Yıkılıp tekrar mı yapılır, yoksa güçlendirme mi yapılır; o zaman belli olacak.” Dedi.

Belediye başkan yardımcısı Bedri Türk, “Belediyemiz  bünyesindeki inşaat mühendislerimiz  Mehmet  Çelik, Öznur Babacan ve Alper Boztepe  ve  Manisa’ dan gelen yetkililer ile  yaptıkları inceleme sonucu,  vatandaşlarımızın  kalabalık olarak  oturma guruplarında Zühre Tunalı parkında bulunmalarını da dikkate alarak  park ve çevresini barikatla kapatarak caminin alınacak kesin karara kadar ibadete kapatılmasını uygun bulduk.” Dedi.