Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (MASKİ) tarafından yapımı sürdürülen Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesindeki yağmur suyu hattı çalışmaları esnasında yer altından çıkan tarihi eserler çalışmaları durdurdu.

Şehrin en işlek caddesi olan Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesindeki çalışmaların durmasını çevredeki esnaf ve vatandaşları da rahatsız etti. Konu hakkında ilk olarak Manisa’dan sorumlu İzmir 2 nolu Anıtlar Kurulu’nda bilgi almak istesek de telefon ile bilgi veremeyeceklerini konu ile ilgili İzmir Anıtlar Müdürlüğü Basın Müşavirliğinin bilgi verebileceği bildirildi ve konu hakkında Anıtlar Kurulundan herhangi bir bilgi dönüşü alamadık.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ise yaptığı açıklamada, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesindeki çalışmalar esnasında sık sık tarihi eser ile karşılaştıklarını ve Anıtlar Kurulu ile koordineli olarak çalıştıklarını ifade ederek yapıma son 30 metre kala yine bir tarihi eser çıktığını 1 veya 2 gün içinde çalışmaların başlayacağını ve kısa sürede de ana cadde üzerinde çalışmaların sona ereceğini söyledi.
(BG)