Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitimiş) nın Yatağan’dan Ankara Tandoğan’a başlattığı yürüyüşün    ikinci gününde Akhisar’ın 1 numaralı caddesi Şehit Teğmen Tahir Ün caddesi  “Hırsızlık-Rüşvet ve Çağdaş Eğitim” için atılan sloganlarla inledi.

Dün  en uzun süreli direnişlerin 2. Olan Yatağan termik santralın bulunduğu Yatağan’dan başlayan  yürüyüşe katılanlar, Aydın, İzmir, Manisa’dan sonra  Akhisar’da Eğitimiş sendikası şubesi yönetici ve üyeleri, CHP İlçe teşkilatı partililer ve Demokrasi Platformu temsilcileri tarafından karşılandılar. “Laik Eğitim  ve Emeğe Saygı İçin; Yatağan’dan Tandoğan’a” yürüyüşe katılan Eğitimiş sendikasına bağlı üyeler ve gönül verenler, İzmir-İstanbul Karayolu üzerinde bulunan CHP Lokalinin önünden başlayarak Şehit Teğmen Tahir Ün caddesinin başından, Öğretmen Evi’ne kadar, “Hırsızlık-Rüşvet- Laik ve Çağdaş Eğitim” için atılan  sloganlar eşliğinde yürüdüler. Öğretmen Evi önünde Eğitimiş Genel Başkanı Veli Demir, Türkiye’de en büyük direnişin  Tekel işçilerinin Ankara’da yaptığını, ikinci  442 gün süren Yatağan Termik Santralı işçilerinin yaptığını belirterek, “ Laik Eğitim ve Emeğe Saygı için, hırsızlık, rüşvet için  Ankara’ya yürüyüşümüzü Yatağan’dan  başlattık. Yürüyüşümüz  20 aralık  cumartesi günü  saat 10.00 da Tandoğan meydanından yapacağımız miting ve  kitlesel basın açıklaması ile sona erecektir. Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz. Cumhuriyeti yıkmak isteyenler karşılarında yıkılmaz bir kale olarak eğitim emekçilerini bulacaklardır. 17-25 Aralık “Hırsızlık,Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” olmasını kabul etseniz de etmeseniz de biz ilan ediyoruz. Bu hafta her yıl kutlanacaktır.” Dedi. 

Dün Yatağan’dan yola  çıkan yürüyüşçüler,  Akhisar’dan  Soma’ya, oradan da Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Ankara ve Tandoğan meydanına ulaşacaklar.