Akhisar’da bu sene 24-26 Ekim tarihleri arasında 6.’sı düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenlikleri, Masterler Futbol Turnuvası ile start verecek. Akhisar Ticaret Borsası’nın sponsorluğunda ve Akhisar Gücü Masterler futbol takımının öncülüğünde turnuvada toplam 4 takım karşı karşıya gelecek. 

Turnuvanın asıl amacının Akhisar Zeytinin tanıtılması noktasında olduğunu belirten Akhisar Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Uz, “Yaklaşık 12 milyon zeytin ağacı ile Türkiye'de en çok ağaca sahip olan Akhisar'ımızın Zeytin Hasat Şenlikleri 24-25-26 Ekim tarihlerinde Akhisar Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılacak. Akhisar'ın marka değerinin yükselmesi ve bir adım daha ileri gitmesi, zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin pazar payının genişlemesi, sofralarda hak ettiği yeri alması için çalışmalar yapmakta olan Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Sayın Alper Alhat'ı, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sayın Bahattin Alkın'ı ve Yönetim Kurulunu AkhisarsporTaraftarları Derneği ve Akhisar Gücü Masterler futbol ailesi olarak ziyaret ettik. Kendilerine bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz. “Futbol sadece Futbol değildir" diyerek ilçemizin tanıtımına bir katkı sağlamak amacıyla Akhisar Ticaret Borsası'nın sponsorluğunda Zeytin Haşatı Şenlikleri kapsamında 17-18-19 Ekim 2014 tarihlerinde Adıyaman Masterler, Yozgat Masterler, Edirne Uzunköprü Masterler ve Akhisargücü Masterler takımlarının katılımıyla turnuva düzenliyoruz. Bu turnuva için şehir dışından 65 kişilik kafile gelecektir. Sponsoru oldukları bu turnuva için AkhisarsporTaraftarları Derneği ve Akhisar Gücü Masterler futbol ailesi olarak Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Sayın Alper Alhat'a, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sayın Bahattin Alkın'a, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz ve kendilerine turnuva için hazırlanan formalardan hediye etmek istiyoruz. 17-18-19 Ekim tarihlerinde futbolu seven herkesi bu turnuvaya bekliyoruz.” Dedi.

Akhisarspor Taraftarlar Derneği ve Akhisar Gücü Masterler Futbol Takımına teşekkürlerini ifade eden Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ise bu seneki zeytin festivalin oldukça kapsamlı olacağını ifade etti.

Başkan Alhat, “Öncelikle bu organizasyonunuzdan ötürü sizlere çok teşekkür ederiz.  Bu turnuva ile zeytin hasat şenliğinin tanıtımı bir nevi artacak. Gerçektende bu şehir Akhisarspor ile çok güzel yerlere gitti. Bana göre insanlar yaşanırken anılmalı ve başarıları ödüllendirilmelidir. Sizlerde gerçekten Akhisar spor’una büyük katkılar verdiniz. İnşallah bu organizasyondan sonra daha büyük organizasyonlar düzenleriz. Buraya gelecek misafirlerimiz buradaki ürünleri tanıyacak ve tanıtacak. Bir ürünü kaliteli üretmek önemlidir fakat tanıtmak daha da önemlidir. İnşallah hasat şenliğimizin bereketi artar.” Şeklinde konuştu.

Festival Türkiye’nin En Yaşlı Zeytin Ağacının Altında…

24-25-26 Ekim tarihlerinde bu yıl 6.sı  yapılacak olan Zeytin Hasat Festivalini halka açık hale getireceklerini söyleyen Borsa Başkanı Alper Alhat Festivalin açılışını Türkiye’nin en yaşlı Dünyanın ise En yaşlı 3.  zeytin ağacı olan  ve Akhisar sınırları içerisinde yer alan ağacın altında yapılacağını belirtti. Başkan Alhat Ağacın olduğu bölgeyi borsa olarak satın alıp kamulaştırdıklarını ve en yakın zamanda orayı bir anıt haline getireceklerini de söyledi.

Akhisar’a Gübre Fabrikası

Borsa Başkanı Alper Alhat yakın zamanda Akhisar Organize sanayi bölgesine bir Zeytin Gübre Fabrikası kuracaklarını belirtti. Fabrika lisansının çıktığını ifade eden Başkan Alhat, “Kurulacak olan bu fabrika ile zeytin atıkları artık çevreyi kirletmek yerine bu fabrikada işlenerek gübre haline getirilecek, elde edilen gübre ise normal gübreye kıyasla on kat daha faydalı olacak.

Türkiye Çapında Güçlü Bir Borsayız

Akhisar Ticaret Borsası olarak Yalnız Akhisar’a bakmadıklarını Soma, Kırkağaç, Gördes Demirci gibi ilçelerinde borsası olduklarını ifade eden Başkan Alhat, “Türkiye’de 300 aşkın Oda ve Borsa var ancak biz bu sıralamada 30. Sıradayız. Buda bizim bir çok il oda ve borsasından daha güçlü olduğumuzu gösteriyor.  Ege bölgesinde çok sayıda İlçe Oda ve Borsalarının kapatılacağı haberlerini duyuyoruz. Ancak biz güçlü bir borsayız dolayısıyla böyle bir endişemiz yok.” açıklamasını yaptı.  


Akhisar Haber, Press Haber