Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Siber Suçlar Şube Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, sosyal medya üzerinde Fethullah Gülen ve örgüte yönelik paylaşımlarda bulunan 153 kişiyi tespit ederek savcılığa sevk etti. Ayrıca ilde yılbaşından bu yana sanal alemde 196 suç işlendiği, bunun 70'inin Cumhurbaşkanı'na hakaret olduğunu bildirildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 3.5 yıldır hizmet veren Siber Suçlar Şube Müdürlüğü'nün işleri 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yoğunlaştı. Siber Suçlar Şube Müdürlüğü bünyesindeki siber devriye ekipleri, 15 Temmuz tarihinden sonra FETÖ/PDY ve örgütün ABD'deki lideri Fethullah Gülen ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan 153 kişi tespit edip, savcılığa sevklerini sağladı.

Sanal alemde siber devriyelerin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, "Bu çerçevede Manisa'da yılbaşından bu yana sanal alemde 196 suç işlenmiş ve bunun 70'ini Cumhurbaşkanımıza hakaret suçu oluşturmaktadır. Geri kalan suçlar Facebook, Twitter gibi sosyal medya adreslerinden yapılan dolandırıcılık suçları ve devlet büyüklerine hakaret suçları oluşturmaktadır. Şu an 196 kişinin savcılıktaki soruşturmaları devam etmektedir" dedi.

'153 KİŞİNİN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, il genelinde görevden uzaklaştırılan, tutuklanan veya gözaltına alınan yaklaşık 2 bin 800 kişinin soruşturma kapsamında sanal alemdeki takiplerinin devam ettiğini dile getiren İl Emniyet Müdürü Bilgiç, "Özellikle görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınan veya tutuklanan şüphelilerin telefon ve şahsi bilgisayarlarındaki incelemelerini büyük bir titizlikle Siber Suçlar Müdürlüğümüz şuanda yapıyor. Özellikle bu kişilerin Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarının tek tek incelemesi sürüyor. 

FETÖ soruşturması kapsamında internet üzerindeki deliler toplanmaya çalışılıyor. Ayrıca bu incelemeler haricinde 15 Temmuz'dan sonra hem örgütle ilgili hem Fethullah Gülen ile ilgili paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 153 kişi hakkında gerekli deliler toplanıp savcılığıma sevki yapılmıştır. Şu an bu kişilerin soruşturmaları devam etmektedir. İnternet ortamında örgütle ilgili çalışmalarımız ve delil toplamalarımız Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir" diye konuştu.