Akhisar Ensar Vakfı tarafın Akhisar Şubesince Son Kale Aile adlı konferans Akhisar Belediye Meclis salonunda yapıldı. Sunuculuğunu Ensar Vakfı üyesi Yalçın Kavi yaptı.

Kavi konuşmasında “Insanoğlu iletişim araçlarının bu kadar çeşitlerinde yi başka bir çağı yaşamadı iletişiminizi daha da artmasını beklediğimiz bu araçlar adeta bir bomba gibi düştü hayatımızın ortasına artık meşveretimizi google meveddetirmizi whatsapla yapar olduk, sıla-ı rahimi ise facebooktaki beğen butonu ile geçiştirir olduk çoğu zaman bu araçlar dostlarımızla ve özellikle de ailemizle aramızda kalın duvarlar örmeye devam ediyorlar. İşte bu sıkıntılarımızı bir nebze olsun deva bulmak maksadıyla eğitimci yazarımız Sait Çamlıca hocamızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Konferansımıza teşrif eden  tüm misafirlerimize teşekkür ederiz” dedi.

 Ensar Vakfı Başkanı Ali Erkan İse konuşmasında  “Kıymetli misafirlerimiz Allah'ın selamı rahmeti bereketi Allah resulünün al ve ashabının siz değerli dostlarımızın hepimizin üzerine olsun. Ensar Vakfı Akhisar Şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz “Son Kale Aile” iletişim çağında iletişim iletişimsizlik konulu konferansımıza hepiniz hoşgeldiniz Vakfımızın Akhisar Şubesini yaklaşık 3 yıl önce açtık açıldığımız günden bu yana değişik faaliyetlerle karşınıza çıktık kimlik ve kişilik inşasında vah yin temel bir ölçüt olduğuna inandık vahiyle varolmak konulu konferansımızla karşımıza çıktı rabbinize ulaşmanın yegane yolu müminin miracı olarak inandığımız namaza dikkat çekmek istedik ve namazla diriliş konferansları ile huzurunuza geldik yetişkinler olarak bizler gençlerimize öncülük edelim onları değerlerimize tanıştıralım buluşturalım istedik ve haydi çocuklar namaza kampanyası ve ardından muhteşem bir ödül töreni ile sizleri gençlerimizle buluşturduk.

Bugünde son kale aile konulu konferansı ile eğitimci yazar sayın Sait Çamlıca ile sizleri buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Modern çağın en büyük handikaplarından olan biri kalabalıklar içinde yalnız yaşamak aile içinde bireyselleşmek ve aile fertlerinden uzaklaşmak aynı evde farklı odalarda ayrı dünyaların insanları olarak nefes tüketmek ve  neticede kardeşliği kaybetmek sevgiyi saygıyı kaybetmek fedakarlığı duyarlı ve huzur kaybetmek henüz kaybetmediğini değerlerin korunmasını kaybettiklerimizin tekrar kazanılması için galiba bu “Son

Kaleyi kaybetmemek gerekiyor bu “Son Kale”nin korunması zayıf yerlerinin tahkim edilmesinin yol ve yöntemlerini konuşacağımız konferansımızın hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi .

 Konuşmacı Eğitimci YazarSait Çamlıca ise konuşmasında “Ben Anne ve Baba için de aynı şeyi söylüyorum biz çocukları eğitlik sanıyoruz da aslında onlar bizi eğitiyorlar anne ve babayıda  çocukları eğitiyor aslında sabrı anneye çocukları öğretiyor gece yarısı kalkmayı anneye çocukları öğretiyor el alemin çocuğunu eleştirmek kolay da anne kendi çocuğu yapınca anneye babaya idare etmeyide kendi çocukları öğretiyor. Öğretmenliktede bu aynıdır burada öğretmen arkadaşlarda mevcut hepimiz aynı süreçten geçtik ders yapıyoruz sözlü veya yazılı yapıyoruz karnede dağıtıyoruz ama şunu gördüm herkesin ağzında  bir cümle var anne baba zamane çocukları bizim zamanımızda böyle değildi diye cümle var bu cümleyi anne baba öğretmenler dedeler nineler söylüyor.

Annelerinde  bir sözü var Edirne'den Van'a kadar aynı   cümle şu yemedik yedirdik içmedik içirdik giymedik giydirdik saçımızı süpürge yaptık da buna yaranamadık bu nankör çocuk niye ders çalışmıyor zaten bu cümle tamamen problemli bir cümledir babaların ki daha komik mesela cep telefonu al dedi aldık diye başlıyor bilgisayar istedi aldık eve internet bağlattık hala ders çalışmıyor deniyor” dedi. Yaklaşık 1-1.5 saat süren konferanstan sonra Eğitimci Yazar Sait Çamlıca okuyucuna kitaplarını imzaladı.