Soma Balıkesir yöreleri Ertuğrul Gazi Eğitim kültür ve sosyal dayanışma derneği muharrem ayı münasebeti ile mevlit okutup aşure etkinliği yaptı. 

Akhisar Balıkesirliler dernek başkanı Mustafa Dağlar ve Yönetimi Soma’da Muharrem ayı nedeni ile Balıkesir yöreleri Ertuğrul Gazi Eğitim Kültür ve Sos. Day. Derneği’nin düzenlediği geleneksel mevlit ve aşure hayrına katıldı. Soma Mevlana Cami’de okunan mevlitten sonra dernek binasında düzenlenen etkinliğe katılan davetlileri dernek başkanı İrfan Atik ve yönetimi karşıladı.

 Dernek başkanı Atik “ Bugün burada düzenlemiş olduğumuz muharrem ayı nedeni ile aşure etkinliğimize hoş geldiniz. Dernek olarak geleneksel hale getirdiğimiz aşure etkinliğimizde tüm ölmüşlerimizin ve şehitlerimizin ruhuna mevlitte okuttuk. Yaptığımız hayırları Allah kabul etsin” dedi.

 Mevlit ve aşure hayrından sonra Balıkesirliler Derneği başkanı ve yönetimi 13 Mayıs’ta Soma’da özel bir maden ocağında meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybedenlerin Soma mezarlığında bulunan şehitliği de ziyaret ederek dua ettiler. Balıkesirliler Dernek Başkanı Mustafa Dağlar “Soma’da muharrem ayı nedeni ile düzenlenen ve tüm ölmüş ve şehitlerimizin ruhuna okunan mevlide katıldık.

 Düzenlenen hayırdan sonra Soma mezarlığında bulunan maden şehitlerimizi ziyaret ederek dua ettik. Allah okutulan duaları, aşure hayrını ve şehitlikte yapmış olduğumuz duaları kabul etsin.” dedi. 

Sonra Balıkesir Yöreleri  Ertuğrul Gazi Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma derneğinin aşure etkinliğine Soma’da bulunan sendika başkanları, Soma Ak parti ilçe teşkilatı, Soma’da E.L.İ müessese müdürü, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.