Soma'daki maden faciasına ilişkin 6'sı tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması başladı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, genel müdür Ramazan Doğru, işletme müdürü Akın Çelik, teknik müdür İsmail Adalı, teknik nezaretçi Ertan Ersoy ve iş güvenliğinden sorumlu üç vardiya amiri Mehmet Ali Günay Çelik ile 40 tutuksuz sanıktan, aralarında beşinci duruşma sonunda yargılanmalarına tutuksuz devam edilmesine karar verilen vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık'ın da yer aldığı 27'si ile mağdur aileleri ve avukatlar katıldı.

Tutuklu 6 sanık, jandarma kordonu eşliğinde salonda kendilerine ayrılan bölüme alındı. Jandarma ekipleri, sanıkların etrafında çember oluşturarak, güvenliklerini sağladı.

Merhum madencilerin yakınları da kimlik kontrolünden geçirilerek salona alındı.

Bu arada, duruşma öncesinde bazı madenci yakınları, KESK Şubeler Platformu, Akhisar Demokrasi Platformu ve Halkın Kurtuluş Partisi ile Manisa ADD Şubesi, Soma Sosyal Haklar Derneği üyelerinden oluşan grup, Akhisar Garı'ndan duruşma salonuna yürüdü.

Yürüyüş sırasında madenci yakınları, hayatını kaybeden 301 işçinin isimlerinin yazılı olduğu pankart taşıdı.

Duruşmayı izlemeye gelenler, kontrol noktasında üst aramaları yapıldıktan sonra salona alındı.

Duruşmayı izlemeye CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de geldi.