HABER: HALDUN AKYÜZ (FOTOĞRAF: MUSTAFA ÖZDEMİR)

7 aylık Ebrar bebeğe temmuz ayı başında Tip 1 SMA teşhisi kondu. Ayten ve Mehmet Aktürk çifti ilk çocukları 5 yaşındaki Halil İbrahim’den sonra bir kız çocuğuna sahip olmaları sevinçlerini yaşarken üzerlerine bir kara bulut çöktü.  

Hemen tedavisine başlanmasına rağmen, Türkiye’de SMA’lı bebeklerin tedavilerinin tam anlamı ile yapılmaması ve yurt dışındaki tedavilerinin de milyon dolarları bulması üzerine, Aktürk çifti de diğer aileler gibi valilikten alınan izinle yardım kampanyası başlattılar.

Akhisar’da Kozlusan fabrikasında montaj işçisi olarak çalışan baba Mehmet Atürk ve ev hanımı olan Ayten Aktürk çiftinin evlerinde ziyaret ettik. Duygulu, üzgün buna karşılık umutlu olduklarını gördüğümüz Mehmet Aktürk , “2022 yılın ilk günlerin de Ebrar kızımızı dünyaya geldi. Bir erkek bir kız çifti olmanın sevinci 6 ay sürdü. 

Temmuz ayı başında gördüğümüz belirtiler üzerine hastanelerde günler içinde koşuşturduktan sonra TİP 1 SMA teşhisi kondu. Her SMA hastası bebekleri olan aileler gibi bizde hastalığı hem de çareler aramaya başladık. Dostlarımızın yardımları ile girişimlerimiz başladı. İş yerimin desteği ile Manisa Valiliğine ellerimizdeki raporla başvurarak yardım kampanyasını 10 gün önce başlattık. Manisa Valisine, Akhisar Kaymakamına,  Akhisar Belediye başkanı başta olmak üzere, işyeri patronlarıma, mesai arkadaşlarıma, dostlarımıza ve yardımsever başta Akhisarlılar olmak üzere herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Umutluyuz; Ebrar kızımız ile birlikte tüm SMA’lı yavruların sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz.” Dedi.