Akhisar’da, Manisa’da ve ülke genelinde birleştirici bir dille herkesi kucaklayacaklarını belirten Bakırlıoğlu, CHP’nin diğer partilerle kurduğu ittifaka “illet ittifakı” ya da “zillet ittifakı” gibi alçakça ifadeler kullananlar bilmelidir ki; bu milleti PKK, FETÖ, tarikatlar, darbeler bölemedi, ama AKP’nin bu yıkıcı dili, halkı ayrıştıracak ve bölecek.

Kendisi gibi düşünmeyenleri illet, yani hastalıklı ya da zillet diyerek hor görmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu söylem tarzı, illetli bir düşüncenin ürünüdür.

Kendiside Akhisar’lı olan AKP Milletvekili Uğur Aydemir Cumhurbaşkanının, Devlet Bahçelinin nezaketten yoksun, kendisi gibi düşünmeyen milletini, halkını düşman gören bu zehirli dili aynen kullanarak resmen bölücülük yapmaktadır. Sadece koltuklarını korumak adına Akhisar halkının arasına nifak sokmak istemektedir.

Bu siyasi ittifak yasasını kendileri çıkarmadı mı? Onlar cumhur ittifakını kurmuşlarsa, diğer partilerde Millet İttifakını kurmuşlardır. Başkaları da başka bir ittifak kurabilirler. Bundan doğal ne olabilir ki?

Bazıları onları destekliyorsa, halkın büyük bir kesimi de Millet ittifakına destek vermektedir.

Siyaset yapanların yıkıcı bir dil kullanması kabul edilir bir şey değildir. Biz bu ilçede barış ve huzur içerisinde yaşıyoruz. Sayın Milletvekili yarın sokağa çıktığında karşılaştığında farklı partilerde siyaset yapan, onlar gibi düşünmeyen komşusunun, arkadaşının hemşerisinin yüzüne nasıl bakacak, bizim yüzümüze nasıl bakacak çok merak ediyorum.

Kaldı ki, daha düne kadar söylemdik laf bırakmadıkları sanatçıların konserlerine gitmeleri gösteriyor ki, bunlar anında U dönüşü yapabilmektedirler. Cumhurbaşkanının konsere gitmesi tabi ki olumludur ve bundan sonra da tiyatroya, sinemaya, konserlere daha sık gitmelidir. Cumhurbaşkanı sarayından çıkıp ne kadar çok sanatsal faaliyete katılıp, insan içine karışırsa, AKP kadroları da onun izinden gittiğinden onlarda daha fazla insan içine çıkacaklardır. Çünkü kapalı kapılar ardında kirli siyaset yapmak onları herkesten uzaklaştırmıştır. Biraz mizahın, sanatın içinde olmaları umarım onları geliştirir.

Siyasette birleştirici bir dil, her zaman huzura ve barışa hizmet eder. Biz CHP olarak bu anlayışla, Akhisar’ı Akhisarlılarla birlikte yöneteceğiz. Savaşa girmiyoruz, sadece seçime gidiyoruz. Belediyenin burçların bayrak dikmek gibi bir derdimiz yok.Tek derdimiz Akhisar’a, Akhisar halkına hizmettir, bu güne kadar yok sayılan köylerde yaşayan vatandaşlarımıza hizmettir. Biz bunun derdindeyiz.

Adayımız sayın Besim DUTLULU’nun başkanlığında, kimse ötekileştirilmeyecek, belediye hizmetlerinden herkes eşit şekilde yararlanacak ve Akhisar Belediyesi en ücra köydeki vatandaşa dokunabilecektir. CHP olarak hunun teminatını veriyoruz ifadelerine yer verdi.