15-16 Haziran tarihlerinde Ankara da TOBB çatışı altında yapılan Sigorta acenteleri istişare toplantısına, Türkiye nin 4 bir yanından Ticaret ve Sanayi Odaları meclis üyeleri, Sigorta Acenteleri Dernek Başkanları, İl delegeleri, sektör meclisi üyeleri ve Sigorta Acenteleri İcra Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Akhisar ı ATSO adına Meclis üyesi Engin ERDEM ve Manisa il delegesi Cengiz ÖZDEMİR temsil etti.

Geniş Katılım oranını ile gerçekleşen toplantının birinci günün de SAİK tarafından hazırlatılan Bölgesel Gelişmişlik ve Taşıma Kapasitesi konulu araştırma sunumu ve yorumları yapıldı. Kapasite raporu içinde Acente sayılarının fazla ve yetersiz olduğu bölgeler, Hali hazırda faaliyet gösteren şubelerin durumu görüşüldü.

İlk günün İkinci bölümün de Banka, Plaza, PTT, Tarım Kredi gibi kurumların yaptığı satışlar ile, İnternet üzerinden yapılan satışların ayrıca satış sonrası hasar vb. hizmetlerde verebilecekleri hizmetlerin mevzuata uygunluğu yeterliliği ele alındı.

İkinci gün gerçekleşen genişletilmiş Sektör Meclisi toplantısında birinci günde ele alınan konular ve sonuçlar hakkında yapılacak uygulamalar ve yöntemleri görüşüldü.
Toplantı sonrasında yapılan değerlendirme sohbetinde ; sigortacılığın her geçen gün daha ağır şartlar altına girdiği, bununda bilinçli acentelerin etkin rol almasıyla, vatandaşı bilgilendirmesiyle ve vatandaşın tercih nedeni olmasıyla çözülebileceği vurgulandı.