Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi'nin Ulucami mahallesi, 476 sokak üzerinde yapımı devam eden yeni hizmet binasının %60'ı tamamlandı.

Sevgi Çocukları Derneği yöneyim kurulu başkanı Orman Alkın'ın derneğe bağışladığı 750 m2'lik arsa üzerine yapılan ve toplam maliyeti 2 milyonu bulacak olan Aksek Sevgi çocukları yeni hizmet binası inşaatı tamamlandığında 500 engelli çocuğa hizmet verebilecek kapasitede olacak. 

İnşaatın şuan için 400 bin lira nakit harcama yapıldığını ifade eden Dernek Başkanı Orhan Alkın, "Bu miktarın %80'i çeşitli yardım ve hibelerden geri kalan %20'de okul gelirlerinden elde edildi.

Dernekteki bütün yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte bir gayret ile ve gönüllü bir şekilde bu okulu bir an önce tamamlamak için çaba gösteriyoruz. Burası Akhisar'a hizmet edecek bir kurum. Dolayısıyla hayırsever vatandaşlarımız elinden geldiği kadar yardım ediyorlar. Ancak bu binayı tamamlamak için desteğe ihtiyacımız olacak." ifadelerini kullandı.

Bodrum ve teras katı ile birlikte 5 kat olacak olan hizmet binasının toplam kullanım alanın 1700 m2 olduğunu da aktaran Dernek Başkanı Alkın, "Büyük bir bina olacağı için içinden dışına kadar en ayrıntısına kadar herşeyi hesapladık. Yaklaşık 500 engelli çocuğumu burada eğitim görecek. Onları rahat ettirme adına bu binada herşey mevcut olacak. Hiç bir tesiste olmayan Havuz ve At terapileri yapılacak." dedi. 

Şu aşamaya kadar binaya emeği geçen hayır severlere teşekkülerini de dile getiren Orhan Alkın, "Bu kurumda görev alan kimse bu işi para için yapmıyor. Herkes engellilerimizin aslında bizler için ne kadar değerli olduğunun bilincinde olan insanlar ve hepimiz onlar için çabalıyoruz. Dolayısıyla buraya maddi manevi katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun." dedi. 

Özel Aksek Sevgi Çocukları Derneği yeni binası için katkıda bulunmak isteyenler Halk bankası TR 64 0001 2009 5630 0016 0001 70'nolu hesap numarasına bağış yapabilir.