Sevgi Çocukları, 25. Uluslararası Ayvalık Engelliler Kültür ve Sanat Etkinlikleri katıldı

25.Uluslararası Ayvalık Engelliler Kültür ve Sanat Etkinlikleri Türkiye Sakatlar Konfederasyonu önderliğinde 19 Eylül Salı, günü Ayvalık'ta Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinden gelen engeliler aileleri engelli dernekleri Spastik görme zihinsel ortopedik sağır ve dilsizler federasyonlarının katılımı ile muhteşem bir şölenle açıldı.

Açılış konuşmasını Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi yaptı.  Konuşmasında bu etkinliği yıllardan beri katkıda bulunan Ayvalık Belediye başkanına teşekkür etti. Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan engellilerin sorunlarına daha da önem verilmesini ayrıca dünyadaki çoğu ülkede hükümetler sayesinde temsilcileri ve bakanlarının olduğunu ülkemizde de her alanda engellilerin daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Spastik Çocuklar Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan'ında katıldığı, tören daha sonra engellilerin gösterileri ve kortej yürüyüşü ile sona erdi.

İlçemizde Akhisar Sevgi Çocukları Derneği Bünyesindeki Engeli Çocuklar ve Aileleri Yönetim Kulu Üyeleri Kadir Boz, Mustafa Bayraktar, Semih Gürmen, Mehmet Saygı ve ayrıca Akhisar Belediyesi Engelli Kent Konseyi Başkanı Yeliz Dedeoğlu ve üyeleri katıldı.